Samles til nye diskusjoner om lisensjakt utenfor ulvesonen

Tidligere i januar ble det holdt to store demonstrasjoner i januar. Dette bildet er fra fakkeltoget mot regjeringens ulvepolitikk 8. januar. Fire dager senere demonstrerte dyrevernere som vil ta vare på ulv og andre rovdyr i Norge. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Tidligere i januar ble det holdt to store demonstrasjoner i januar. Dette bildet er fra fakkeltoget mot regjeringens ulvepolitikk 8. januar. Fire dager senere demonstrerte dyrevernere som vil ta vare på ulv og andre rovdyr i Norge. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Rovviltnemndene i Hedmark, Oslo, Akershus og Østfold skal samles for å diskutere lisensjakt på flere ulver utenfor ulvesonen.

DEL

– Vi venter på en tilråding fra Fylkesmannen, så får vi ta diskusjonen derfra. Fra mitt perspektiv er det ikke åpenbart at det er noen grunn til å heve kvoten. Ønsket om det er primært kommet fra Hedmark, sier leder i Rovviltnemnda i Oslo, Akershus og Østfold, Øyvind Solum (MDG) til Nationen.

Leder i Rovviltnemnda i Hedmark, Arnfinn Nergård (Sp), understreker at det ikke er snakk om en omkamp om lisensjakt innenfor ulvesonen.

– Vi foreslår definitivt ikke ny kvote for lisensjakt innenfor ulvesonen. Det vi skal ha møte om, er muligheten for å utvide kvoten utenfor ulvesonen, sier han.

Rovviltnemndene møtes på Hamar 29. januar.

Artikkeltags