Leder den første forestillingen i Aurskog-Hølands nye storstue

KLARE FOR NY ARENA: Teknisk ansvarlig for kulturarena Trond Johansen, kulturskolerektor Stine Magnussen, UKM-general Gabi Valentien, Aymen Rhanim og Solveig Vollset gleder seg til UKM flytter inn i den nye kultursalen ved Bjørkelangen skole. FOTO: ROGER ØDEGÅRD

KLARE FOR NY ARENA: Teknisk ansvarlig for kulturarena Trond Johansen, kulturskolerektor Stine Magnussen, UKM-general Gabi Valentien, Aymen Rhanim og Solveig Vollset gleder seg til UKM flytter inn i den nye kultursalen ved Bjørkelangen skole. FOTO: ROGER ØDEGÅRD Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

BJØRKELANGEN: Aymen Rhanim og Solveig Vollset er programledere for UKM lørdag 17. mars, den første forestillingen som går av stabelen i den nye, staselige kultursalen i Bjørkelangen skole.

DEL

15-åringene fra Aurskog er programledere for andre år på rad i UKM, og gleder seg.

– Vi skal på kurs i Asker hele helga i forkant. Det gikk fint å lede UKM i fjor, og med enda bedre forberedelser i år, skal det nok gå enda bedre 17. mars. At vi skal ha det i denne flotte, nye kultursalen, setter selvfølgelig en skikkelig spiss på det. Det blir stor stas, slår Solveig fast.

Det kan vi gi henne rett i.

Å komme inn i salen, med 365 sitteplasser i et amfi ned mot en skikkelig scene, er nemlig som å komme inn i et ordentlig kulturhus.

– Vi kan forresten også gå videre, og få være med i konkurransen om hvem som skal lede fylkesfinalen. Det er en ekstra inspirasjon, innrømmer Aymen.

Les også: Tre nye leger løser ikke alle Aurskog-Hølands utfordringer, men ventetiden bør bli kortere

En jury, med gitarist Fredrik Egner fra Aurskog i spissen, tar ut 25 prosent av bidragene fra scenedelen og sender dem videre til fylkesfinalen, mens juryen i kunstdelen tar sine beslutninger fredag 16. mars, før utstillingen åpner dagen etterpå.

– Vi i kulturskolen har fått fantastiske fasiliteter, med egne øvingsrom til de forskjellige instrumentene, flotte kontorer og en black box-scene i tillegg til kutlursalen. Dette blir så bra, utbryter kulturskolerektor Stine Magnussen idet Indre fikk en kjapp omvisning i de nye lokalene.

I likhet med tidligere år er scene- og kunstdelen i UKM den samme helga. Sceneforestillingen går av stabelen lørdag 17. mars, mens kunstverkene kan sees av publikum både lørdag 17. og søndag 18. mars.

Påmeldingsfristen er 4. mars, og aldersgrensa er mellom ti og 19 år.

Les også: Ønsker å gjenoppbygge Urskog-Hølandsbanen

– Påmeldingene strømmer inn allerede, og det er gledelig. Når det gjelder scenedelen kan det være alt fra solosang, band, duoer, trioer, kvartetter og lignende, film, skuespill, novelleframføring, stand up og dans som kan framføres, forteller UKM-general Gabi Valentien i Aurskog-Høland kommune.

Artikkeltags