Advarer mot hestebande: – De må ha vært helproffe

FORTVILET: Øistein Eriksen tror det var profesjonelle tyver på ferde da hestehengeren hans ble stjålet. BEGGE FOTO: PRIVAT

FORTVILET: Øistein Eriksen tror det var profesjonelle tyver på ferde da hestehengeren hans ble stjålet. BEGGE FOTO: PRIVAT

Artikkelen er over 2 år gammel

Øistein Eriksen trodde lyspæra var gåen og bikkja overivrig. Men om morgenen var hestehengeren borte.

DEL

– Det er heller ikke hvilken som helst henger. Vi kjøpe den flunkende ny i juni. Det er en veldig god henger, sier Øistein Eriksen.

Han driver med travhester på Hønsen gård på Frogner. Bøckmann-hengeren har en verdi på rundt 150.000 kroner. Ifølge Eriksen er det heller langt fra den første hengeren som er blitt borte den siste tiden.

– Det kjennes fryktelig surt. Nå oppfordrer jeg alle til å gjøre de sikkerhetstiltakene de kan. Jeg vet at det nylig forsvant en henger i Lørenfallet og jeg kjenner også til et tilfelle i Nittedal.

Bøyde ned sensor

Eriksen er sikker på at det dreier seg om profesjonelle tyver. Han tror de både har vært på rekognosering og har inngående kjennskap til Bøckmann-hengere.

– Låssystemet er helt annerledes enn på andre henger. Det er ingen tegn som tyder på at de har sprengt den opp eller liknende. De må ha vært helproffe. 

Men det var ikke det eneste tegnet Eriksen har på at det drier seg om kriminelle som visste hva de gjorde.

– På gårdsplassen har jeg lys med bevegelsessensor. De siste kveldene har jeg reagert på at det ikke har slått seg på da jeg har rygget inn hengeren. Jeg trodde jeg måtte kjøpe en ny pære. Da jeg sjekket etter hengeren var borte, viste det seg at sensoren var bøyd ned.

Hunden reagerte

Eriksen tror også familiens hund kan ha varslet om tyveriet. Hengeren har registreringsnummer CZ 5165.

– Bikkja varslet om at alt ikke var som det skulle, men den har gjort det litt for ofte den siste tiden. Vi har stått opp x-antall ganger, uten at det har vært noe. Det var jo litt synd.

Operasjonsleder Per Stenslet i Øst politidistrikt Romerike bekrefter tyveriet overfor Romerikes Blad. Han forteller at politiet så langt har lite å gå etter i saken.

Det er ikke bare hengere som er blitt stjålet fra hestefolket den siste tiden. I mars i år ble et hestesenter frastjålet utstyr for flere hundre tusen kroner.

Artikkeltags