– Skulle hatt kloa i de som har gjort dette!

HUSHJØRNET – De kan ikke kjøre lastebil, slår Per Ivar Nymoen fast når han ser hushjørnet som de har revet med seg da de ikke greide å ta svingen.

HUSHJØRNET – De kan ikke kjøre lastebil, slår Per Ivar Nymoen fast når han ser hushjørnet som de har revet med seg da de ikke greide å ta svingen. Foto:

EIDSKOG: Han er ikke nådig, Pepparn – Per Ivar Nymoen i Pepparn Maskin og Transport, etter at tyver tok seg inn i verkstedet med hjullaster og stjal to lastebiler og mye verktøy i natt: – Jeg skulle gjerne hatt kloa i dem!

DEL

Nabofylket(Glåmdalen): Det ser ikke ut på næringstomta på Magnor etter at tyvene har rasert eiendommen i natt. Da sønnen til Per Ivar Nymoen kom til verkstedet litt etter klokka halv tre i natt, fant han bedriften endevendt.

– De hadde klippet over kjettingen på bommen og kløyvd låsen inn til bygningen. Der hadde jeg ei trekkvogn stående inne til reparasjon. Den har de tatt, sammen med 3–4 sveiseapparater, en mengde verktøy og gassflasker, forteller Per Ivar Nymoen.

LES OGSÅ: Elisabeth og Tor får rekordavling: – For oss er det varme været perfekt

Ødela mye

Han leier også ut endel av næringseiendommen i Gaustadvegen på Magnor. Her har innbruddstyvene brukt en hjullaster til å ta seg inn i bygningen.

– De har skjøvet veggen langt inn i bygningen og ødelagt mye inne i verkstedet. Herfra tok de en komplett semitrailer, forteller Nymoen.

Pepparn er forbannet. Det ser ikke ut på næringstomta, og han forteller at den som har kjørt ut lastebilen også har revet med seg deler av hushjørnet.

– De kan i hvert fall ikke kjøre lastebil, tordner han.

Ute på gårdsplassen står en truck som han mener kan være brukt for å laste opp verktøy og utstyr med. Han tviler på at de som tok bilene kan komme særlig langt:

– Bilen som var inne til reparasjon var omtrent tom for diesel. Den andre er nylakkert i en spesiell rød og brun farge som er lett gjenkjennelig. Logoen min står over hele langsida på hengeren: Pepparn Maskin og Transport.

– Innbruddstyvene visste hva de skulle gå etter?

– Opplagt. Vi hadde et innbrudd her for to uker siden, da et mobilt sagbruk ble stjålet fra en leietaker. Det er vel mulig at det ble gjort registreringer da. Ellers har vi fått være i fred de siste ti årene. Det er mange som vet at jeg setter mye inn på å finne dem som gjør slikt. Det er preventivt, mener Pepparn.

LES OGSÅ: Ringes ned om sykehjemsmaten: – Jeg er rystet

Fant bilene på Skotterud

Nå har det forsvunnet utstyr for store summer, og Nymoen sier det er vanskelig å skaffe oversikt over alt.

– Da vi hadde innbrudd forrige gang, gikk det lang tid hvor vi stadig oppdaget verktøy som var savnet. Slikt du ikke bruker daglig. I tillegg kommer jobben med å rydde opp dette her, sier Pepparn – fortsatt harm.

Politiet var på stedet i morgentimene lørdag, for å sikre seg spor.

Klokken 15.00 forteller operasjonsleder Per Solberg at lastebilene er funnet.

– De ble funnet klokken 09.20 på Skotterud. Det var en del materielle skader, sier Solberg.

– Har dere fått tak i gjerningspersonene?

– Vi jobber med saken, men har per nå ikke pågrepet noen. Saken etterforskes, sier Solberg.

LES OGSÅ: 24 søkte jobb som vaktmester: – Det er overveldende!

Artikkeltags