Gå til sidens hovedinnhold

Trapper ned åpningstider og endrer konseptet

Artikkelen er over 3 år gammel

FINSTADBRU: Besøket i Tyst Bar har vært på hell de siste årene. Nå endrer innehaver Christian Holth på konseptet.

I første omgang blir det stengt hver fredag, og lørdager i januar. Øvrige ukedager er utestedet som vanlig stengt.

– Besøket på fredagene har vært dårlig lenge, så den beslutningen var enkel å ta. Besøket i puben på lørdagene har også i visse perioder vært på hell de siste to-tre årene. Derfor er det naturlig å se på konseptet. Jeg er nødt til å få sjappa til å gå noenlunde rundt for å drive bar, sier Holth, som også driver restauranten Fjøset vegg i vegg med Tyst på Finstad gård.

Les også: Krydret lørdagskvelden på Tyst

Dyrere vakthold som følge av myndighetenes nye regelverk bidrar også til at Holth må vurdere driften.

– Plutselig spratt vaktkostnadene opp til det tredobbelte, forteller han.

Innehaveren ser for seg at konsepter som utvalgte helgedager med levende musikk og allmennquiz kan være aktuelt å arrangere.

– I tillegg må gjerne teaterlag og lignende ta kontakt for å leie lokalet til forestillinger, for eksempel. Jeg er åpen for det meste.

I julebordssesongen i november og desember vil Tyst dog holde åpent fredager og lørdager.

Les også: Je vil ha fri

– I den sesongen er det mye folk ute, dermed er det naturlig å anta at det er marked for å holde åpent ved de tider. Konsepter som Nissefest og Club Viggo drar fortsatt godt med gjester, og disse regner jeg også med at det er aktuelt å videreføre, sier Holth, som har drevet Tyst Bar i ti år.

Tyst Bar ble opprinnelig startet som et konsept der voksne mennesker skulle kunne ta seg en forfriskning i ro og mak.

Etter hvert ble det klart at det var et yngre klientell som gjerne gikk ut fast en gang i uka, som ble utestedets målgruppe.

– De fleste gjestene våre en vanlig lørdagskveld utenfor julebordsesongen der ikke noe spesielt står på programmet ligger besøket vårt på mellom 50 og 100 personer i løpet av en kveld. De fleste er mellom 20 og 25 år. Og de fleste kommer ikke før rundt midnatt. Da blir det begrensede muligheter for å få hjula til å gå rundt. Jeg føler at jeg har et ansvar for å tilby noe i utelivet i Aurskog-Høland. Derfor skal vi i tenkeboksen og se hvordan driften blir framover, understreker Holth.

Les også: Da rocken kom til Brua

Fjøset restaurant hadde ifølge Holth godt besøk også i 2017.

– Tallene er jo ikke klare ennå, men i likhet med de siste år, går det rundt økonomisk. Det er jeg fornøyd med. Det skjer mye rundt veggene her. Skigruppa har fått snøkanon og jeg har tilbudt AFSKs skigruppe å bruke Tyst som varmestue når det ikke er åpent. I tillegg skal jeg i møte med styret i nystartede Romerike Golfklubb, som starter sin virksomhet i mai. Jeg ser ikke svart på framtida, avslutter Christian Holth.

Kommentarer til denne saken