Gå til sidens hovedinnhold

Denne nyheten har hundretusener av TV-tittere ventet på

Artikkelen er over 4 år gammel

(Side3.no): Canal Digital, med rundt en halv million TV-kunder i Norge, presenterte mandag det de selv omtaler som TV-fremtiden. Neste uke lanserer de en helt ny versjon av T-We-systemet.

- Vi kommer til å gå stadig mer bort fra å snakke om kanaler, til å snakke om sjangere og innhold, sier Birgit Bjørnsen i Canal Digital til Side3 Nettavisen.

En helt ny portal

Den største nyheten er i grunn at den nye portalen i digitalboksen nå kommer til å gå bort fra å være en ren kanalliste, til å være en oversikt over aktører og innhold - ikke helt ulikt hva vi er vant til fra smart-TV-er, Apple TV og lignende.

n ny søkefunksjon er lagt inn bak som kan søke på tvers av alt av innhold som går på TV, som du har tatt opp, som ligger på on-demand-tjenester og ikke minst filmbutikk.

Velkommen Netflix og NRK

Den utvilsomt beste nyheten er at Canal Digital nå har fått en fullverdig avtale med både NRK og Netflix, slik at dette innholdet og appene nå blir direkte tilgjengelig.

For Netflix kreves det naturlig nok et eget abonnement.

- Dette er hva våre kunder har etterspurt mest, sier Bjørnsen.

Dessverre har Canal Digital fortsatt ikke fått en avtale om NRK i deres eksisterende tjeneste Ukesarkiv - men du må inn i appen for å få tilgang til historisk innhold.

Fjerner irriterende spole-lugging

Som en del av oppdateringen som rulles ut til kunder onsdag 7. desember  kommer det også feilfikser på blant annet spolefunksjonen i ukesarkivet.

Som Side3 tidligere har skrevet, har de funnet feilen som gjør at når man spoler fort i innhold fra ukesarkiv eller start forfra-opptak, hopper gjerne opptaket til et helt annet sted enn der du stopper spolingen.

Canal Digital renser nå også opp brukergrensesnittet på den elektroniske programguiden slik at det ikke bugner av ulike farger. Om du har tilgang til ukesarkiv, kommer det nå en pil som viser at du kan bla deg tilbake.

Få med deg alt

En annen ikke ubetydelig nyhet er at Canal Digital nå også fjerner det aller meste av begrensninger som ligger i appen for mobil og nettbrett, som lar deg se direkte TV og annet innhold du har tatt opp.

Før har man bare kunnet bruke den hjemme og eget direkte opptak. Nå kan du bruke den hvor som helst.

- Nå kan kundene bruke det som en ekstra skjerm hjemme, på hytta, på hotell eller hvor det skulle være, sier Bjørnsen.

Eller som det også ble sagt: Canal Digital blir nå tilgjengelig i California.

Kalddusj til kabelkuttere

Sammen med de nye produktene, innfører nå endelig Canal Digital en løsning der du bare kan få bredbånd gjennom kabel-tv-uttaket i stua. Men dette er et tilbud som er skreddersydd for å ikke bli populært.

- Det skal være mer lønnsomt å kjøpe en pakke, enn å kjøpe produktene hver for seg, sier Canal Digital-direktøren.

I praksis betyr det at den billigste rene bredbåndspakken du kan kjøpe i fremtiden, vil være en 30/5-linje til 579 kroner i måneden. Det er veldig, veldig mye dyrere enn det Telenor tilbyr på ADSL-siden - og prisen ligger 150 kroner høyere per måned enn vanlige bredbåndspakker.

- Den kapasiteten vi skal bygge opp i årene som kommer, må kundene være med på å betale, sier Canal Digital.

Eller for å si det på en annen måte: Canal Digital lanser nå et produkt som de håper at ingen kommer til å kjøpe.

 

Kommentarer til denne saken