Lars Grønnerød ble dømt til to år og seks måneders fengsel for uaktsom medvirkning til trippeldrapet.
Statsadvokat Jørn Maurud begjærte Per og Veronica Orderud og Kristin Kirkemo Haukeland pågrepet.

Ekteparet Orderud har hele tiden nektet for enhver befatning med trippeldrapet. Per og Veronica forlot rettslokalet gråtende allerede før domsavsigelsen.

Gårdstvisten rundt Orderud gård er utvilsomt et tilstrekkelig motiv til å begå trippeldrap. Det fastslo Trond Våpenstad da han startet å lese domspremissene i Frogner grendehus rett etter klokken ti.

Kristin Kirkemo Haukeland ble dømt til 21 års fengsel for medvirkning til overlagt drap på Kristian og Marie Orderud, samt deres datter Anne Orderud Paust.

Kristin ble også funnet skyldig i å ha plassert dynamitten under bilen til Anne Orderud Paust for å skremme henne.

Lars Grønnerøds ble dømt til to år og seks måneders fengsel for uaktsom medvirkning til trippeldrapet.

Retten sa at Grønnerød ikke tok aktiv del i planleggingen av drapene, men at han er sterkt å klandre for overleveringen av et kraftig skytevåpen. 173 dager trekkes fra for sonet varetektsfengsling.

– Vi er veldig fornøyd med at Lars ble frifunnet for medvirkning til overlagt drap. Samtidig er vi skuffet over at Lars ble dømt for medvirkning til uaktsomt drap, sa advokat Steinar Wiik Sørvik.

Det er ennå ikke kjent om Grønnerød vil anke dommen, siden han ikke var til stede under domsavsigelsen. Hans advokat, Steinar Wiik Sørvik, ville senere fredag treffe sin klient, og en avgjørelse om en eventuell anke vil bli tatt stilling til da.

APOR