– Ut og finn «stølper»

– Bli med: – Vel møtt til Stølpejakt, sier disse tre representantene for arrangørene i Aurskog-Høland kommune, OK Øst og Mangenfjellet turlag. Fra venstre Trond Syversen, Kristine Tollefsen og Ada Dalby Glende. Foto: Øivind Eriksen

– Bli med: – Vel møtt til Stølpejakt, sier disse tre representantene for arrangørene i Aurskog-Høland kommune, OK Øst og Mangenfjellet turlag. Fra venstre Trond Syversen, Kristine Tollefsen og Ada Dalby Glende. Foto: Øivind Eriksen

Artikkelen er over 2 år gammel

BJØRKELANGEN: Startskuddet for Stølpejakta 2017 i Aurskog-Høland har for lengst gått, men det er fortsatt fullt mulig å hive seg med..

DEL

– I fjor hadde vi 600 deltakere. I år håper vi på 1.000, sier Trond Syversen, primus motor for arrangementet.

Stølpejakta går ut på å finne utplasserte stolper i nærmiljøet som er inntegnet på et kart. Opplegget er gratis.

Får folk ut

– Hovedmålet med Stølpejakta er å få folk ut, og ved å jakte på stolpene blir trimturen litt mer interessant, sier Syversen.

Bak arrangementet står OK Øst, Mangenfjellet turlag og Aurskog-Høland kommune. De to førstnevnte er ansvarlige for den praktiske gjennomføringen, mens kommunen står for kart og trykking av disse.

Fra Aurskog til Hemnes

– I år kan det jaktes på stolper, 53 i alt fra nord til syd i kommunen, kan Syversen fortelle.

Det er utplassert 12 stolper på følgende tettsteder: Aursmoen, Bjørkelangen, Løken og Hemnes. I tillegg er det fem stolper på Nordre Mangen i tilknytning til den gamle «Handelsstien» fra Saugemyra og innover mot Bergmyra/Bergersetra. Den sist ligger ved Kjøltjernhytta.

– Bruk barnevogn

– Disse stolpene må man ta beina fatt for å oppsøke, men felles for alle i nærområdene er at de er lett tilgjengelige både til fots og med sykkel. Om lag 60 prosent kan oppsøkes med barnevogn, så det er bare å få fatt i nødvendig materiell som er utlagt i banker, forretninger og på bensinstasjoner mange steder rundt om i kommunen og komme i gang, oppfordrer Syversen.

Bruk app

I likhet med i fjor er det også mulig å finne postene ved hjelp av en gratis app.

Registrering av stolper kan gjøres på to måter: Enten ved å notere bokstavkodene som står på stolpene og deretter registrere de på denne websiden etter innlogging. Eller ved å benytte mobil-appen til å scanne og registrere QR-kodene som også står på stolpene

– Etter endt stølpejakt 15. oktober trekkes det ut 12 vinnere blant deltakerne, og jo flere stolper du tar, jo større er vinnersjansene, sier Syversen.

Artikkeltags