Benjamin G. Bernhus( 15) parkerte alle konkurrentene under NMK-mesterskap i enduro forleden, og kjørte inn til både NMK-gull og seier i ungdomsklassen.

– En perfekt avslutning på en veldig bra sesong, sa Benjamin etter målgang på Eksismoa.

I et fantastisk høstvær med solskinn fra blå himmel og nærmere 20 varmegrader, klinte bjørkelangingen til fra første meter på sin Yamaha, og var raskest gjennom de første fartsetappene og sikret seg en ledelse på rundt 30 sekunder.

– Jeg fikk fort en ledelse, og behøvde derfor ikke å ta noen risiko utover dagen med samtidig var det gøy å pushe, understreker talentet.

Kjørte fra legende

Det hører til med at Benjamin kjørte fortere en selveste Pål Anders Ullevålseter på 2 fartsprøver.

Denne sesongen har godt over all forventning for unggutten, som har debutert i 125 ccm-klassen, med seier i Norgescup enduro, andreplassen i Norsk Enduro Super Serie, med ett brutt løp og toppet nå på hjemmebane gullet i helga for NMK Aurskog-Høland-utøveren.

– Jeg må rette en stor takk til teamet mitt, som har jobbet så godt denne sesongen, og sørget for at enduro-sykkelen har fungert perfekt.

– Som pappa og trener er jeg meget imponert over det Benjamin gjør på hjemmebane lørdag, ikke bare å vinne tredje året på rad, noe ingen andre har klart, men å se at den idrettsgleden Benjamin har smitter over til andre utøvere, sier Hans Kristian Bernhus om sønnen.