Fredag og lørdag er det duket for årets utgave av den populære innendørsturneringen i Aurskoghallen.

Den 23. i rekken. Turneringen som ifølge de deltagende lag ikke betyr noen verdens ting annet enn et lite avbrekk i utendørstreningene, men der det oser prestisje og overhodet ikke gis ved dørene når fløytesignalet går og jakten på finaleplasser og det som gjevere er starter.

– Det er jo aldri noen som liker å tape fotballkamper, og med de mange lokaloppgjørene det blir i en slik turnering, smeller det litt, men det bare krydrer denne turneringen som er et årlig «trevli’» innslag på nyåret, sier Jørgen. Han vet hva han snakker om etter å ha fartstid i turneringen siden starten i 1997.

– Hvor mange seire det har blitt som spiller husker jeg ikke, men AFSK hadde en lang rad av dem i starten, da turneringen het Aurskog-Hølandmesterskapet, sier Jørgen som nå er i gang med sin første sesong som hovedtrener.

Ønsker folk på trening

Målet er få pila til å peke oppover igjen i AFSK-fotballen etter at laget rykket ned i 6. divisjon. Lavere nivå har aldri den tradisjonsrike klubben spilt på.

Han vil ikke snakke så mye om sportslige ambisjoner, hverken i helgens turnering eller til sommeren, men minner kjapt at AFSK tok hjem «bøtta» i fjorårets cup etter seier over overraskelseslaget SHIUL i finalen.

– Når det gjelder forberedelsene til kommende sesong, ser jeg det som viktig å få på plass en treningskultur og få med mye folk på treningene. Så må vi bygge derfra.

– Ingen klar favoritt

Per Helge Lien, som sammen med Petter Lier er turneringsledere, rapporterer om at alt er klappet og klart for en intensiv fredagskveld og lørdag i Aurskoghallen.

– Interessen for turneringen har vært god, og det er flere spennende lag som gjør at det er vanskelig å peke på noen klar favoritt. Både Sørumsand futsal, Hvam og Bøn er spennende lag. I tillegg har vi Aurskog-Høland, Blaker, fjorårsoverraskelsen Søndre og forhåpentligvis vårt eget lag som alle blir å regne med, sier Lien.

Følgende lag deltar:
Pulje 1: Aurskog-Høland 1, Blaker 2, Hvam og Dalen.

Pulje 2: Sørumsand Futsal, SHIUL, Driv, AFSK 2.

Pulje 3: Blaker 1, Aurskog-Høland 2, AFSK Oldstars.

Pulje 4: AFSK 1, Leirsund, Bøn, Sørum 1.

AFSK er turneringens mestvinnende lag med ni seire. Høland har seks, Aurskog-Høland tre, Blaker 2, mens Fet og Åkrene har en seier hver.