I løp nummer 107 vant han endelig

VANT: Håkon Ydersbond vant mandag sitt første totoløp. Her sammen med Tonje Johanne Eng (f.v.), Appel's Tornado og Louise Vian på Burvollen i fjor. FOTO: ØIVIND ERIKSEN

VANT: Håkon Ydersbond vant mandag sitt første totoløp. Her sammen med Tonje Johanne Eng (f.v.), Appel's Tornado og Louise Vian på Burvollen i fjor. FOTO: ØIVIND ERIKSEN

Artikkelen er over 2 år gammel

Tre år og 106 starter etter at han kjørte sitt første totoløp kunne Haakon Ydersbond (19) juble for seier på travbanen.

DEL

I forsøk nummer 107 krysset kusken fra Hemnes målstreken først i det sjuende løpet på Klosterskogen mandag kveld.

Sittende bak den fireårige Thess Prinsessa, som også tok karrierens første seier, innkasserte 19-åringen sin første seier i et toto-løp.

– Dette har jeg ventet på i to år. Seieren har sittet langt inne og derfor betydde det utrolig mye for meg å vinne. At seieren kom med en egentrent og oppdrettet hest gjorde ikke gleden noe mindre, sier Ydersbond til Romerikes Blad.

Måtte jobbe for seieren

Det la heller ikke Ydersbond skjul på i sulkyen bak kaldblodshesten.

Tenåringen måtte virkelig jobbe med hoppa nedover oppløpet, men holdt unna for konkurrentene og kunne heve den ene armen over hodet.

– Jeg kjente med 700 meter til mål at det enda var mye krefter igjen. Hesten er flegmatisk når den kommer foran. Da hun svarte på angrepet på oppløpet fikk jeg virkelig seierstro, sier Ydersbond.

Har kjørt inn mer enn sju millioner i år 

Hestefamilie

Hjemme på Hemnes driver familien med oppdrett av hest.

– Vi har ti avlshopper og en del unghester som vi selger som åringer på klasseløpsauksjonen. Jeg liker både den delen av travsporten, samt trening og løpskjøring, sier Ydersbond.

Travjubel for LSK-legender 

Han er i gang med travtrenerutdanningen på Starum. Klassekameraten til Magnus Teien Gundersen (21) fra Nittedal, som snart har kjørt inn åtte millioner kroner i år, er ikke like sikker på veien videre som kuskekometen.

– Jeg har mange andre interesser i tillegg til travsporten. Det kan hende jeg begynner på universitetet til neste år. Vi får se, sier Ydersbond.

Fakta

Haakon A. Yderdsbond

Født: 13. oktober 1998

Bosted: Hemnes

Idrett: Travsport

Starter: 107

Premier: 1 førsteplass, 3 andreplasser og 9 tredjeplasser.

Innkjørt: 208.713,-

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken