19-åring siktet for uaktsomt drap etter traktorulykke

DØDE: En syklist døde etter å ha blitt påkjørt av en traktor på Sandaker i Oslo i februar. Traktorføreren er nå siktet for uaktsomt drap. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

DØDE: En syklist døde etter å ha blitt påkjørt av en traktor på Sandaker i Oslo i februar. Traktorføreren er nå siktet for uaktsomt drap. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

En 19 år gammel mann fra Romerike er siktet for uaktsomt drap etter at en 45 år gammel kvinne døde i en traktorpåkjørsel i Oslo i februar.

DEL

Traktoren hadde påmontert snøfreser og var på vei til et brøyteoppdrag for Oslo kommune da ulykken skjedde i krysset Sandakerveien/Hans Nielsen Hauges gate tirsdag 20. februar.

Traktorføreren ble først siktet for brudd på veitrafikkloven, men politiet har nå utvidet siktelsen til også å gjelde uaktsomt drap, opplyser politiadvokat Eric Lindset ved avsnitt for spesialetterforskning i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

Bevis politiet sitter på, tyder på at kvinnen trolig sto stille med sykkelen sin og ventet på grønt lys da traktoren kjørte på henne bakfra. Flere av vitnene som har vært avhørt, så ulykken på nært hold.

Politiet venter fortsatt på den endelige obduksjonsrapporten, samt en rapport fra Statens vegvesen.

– En tragisk sak

Advokat Magnus Brekke Svanberg representerer 19-åringen fra Romerike:

– Det er en tragisk sak for begge parter, sier han til Aftenposten.

Han legger til at 19-åringen har det veldig tungt akkurat nå.

– Han samarbeider med politiet om etterforskningen, sier Svanberg.

– Hvordan forholder dere til at siktelsen nå er utvidet?

– Vi tar det til etterretning. Nå skjedde dette i forrige uke. Vi har ennå ikke tatt stilling til den, svarer Svanberg. Han legger til at politiets etterforskning fortsatt pågår, og at de ikke har konkludert i saken ennå, sier han til avisen.

Artikkeltags