I 2022 er det 25 år siden Byfesten i Lillestrøm ble arrangert for første gang.

Årets Byfest i regi av Foreningen for Byfest i Lillestrøm, og med Lillestrøm Kultursenter som arrangør, går av stabelen 16.-19. juni.

Nå har NOVA Spektrum besluttet å tilby alle besøkende på årets Byfest gratis parkering på det store parkeringsarealet utenfor messehallene. Området består av 1.250 parkeringsplasser.

Parkeringsanlegget vil være avslått hele torsdag, fredag, lørdag og søndag frem til midnatt, opplyser NOVA Spektrum i en pressemelding.

Ambisjoner

På sikt har NOVA Spektrum ambisjoner om å utvikle en ny bydel med boliger, byscene, serveringssteder, handel og annen næringsvirksomhet i området rundt messehallene. Samtidig er NOVA Spektrum i ferd med å etablere en ny møteplass for befolkningen i og rundt Lillestrøm. Den nye møteplassen har fått navnet Lillestrøm Lobby og åpner etter planen i høst.

Administrerende direktør Gunn Helen Hagen for NOVA Spektrum er opptatt av at både utviklingsplanene og virksomheten som NOVA Spektrum bedriver i dag, skal bidra til å gjøre Lillestrøm enda mer attraktiv som destinasjon og bosted. Samtidig heier hun på Byfesten som setter Lillestrøm på kartet på en svært positiv måte:

– Gjennom vår nye strategi har vi målfestet en tydelig ambisjon om å forsterke de positive ringvirkningene vår virksomhet bidrar til for Lillestrøm og regionen rundt oss. Samtidig heier vi på alle andre initiativ som også bidrar til å gjøre Lillestrøm enda mer attraktiv både for de som bor i kommunen, og for tilreisende og potensielle innbyggere. Byfesten er et ypperlig tiltak for å vise frem byen og kommunen både for egen befolkning og andre, sier Hagen.