Gå til sidens hovedinnhold

Tilbyr gratis golfkurs til barn og ungdom

Artikkelen er over 2 år gammel

Romerike Golfklubb tilbyr gratis golfkurs til barn og ungdom. Målet er å sikre rekrutteringen til sporten.

Sammen med Emil Heyerdahl og Thomas Kristensen, skal Emma Gadderud Hübenthal vise hvor morsom golfsporten kan være. Alle tre er elever ved Bjørkelangen videregående skole.

– Det blir lekbetonte øvelser, blant annet å skyte på blink, hinderløype og slå ballen i bøtte, forteller 17-åringen som ser fram til å starte opplæringen.

Kursene er delt opp i barnegolf for barn i alderen 6-9 år, mens juniorgolf er for gutter og jenter i alderen 10-14 år. Golfklubben stiller med utstyr som er gratis å låne. Barn og ungdom vil lære grep, stilling, sving og alt som hører med når du spiller golf.

– Det er et bevisst valg om at det er ungdom som skal lære barn og unge å spille. Det har en helt annen effekt enn om det er voksne som instruerer. Barn og unge skal være nysgjerrige når de kommer og glade og fornøyde når de går med et ønske om å komme tilbake igjen, sier Tore Hübenthal i Romerike Golfklubb.

I Aurskog Senter

Romerike Golfklubb har fått låne lokaler som står ledige i Aurskog senter.

– Vi er veldig takknemlige for at vi kan være inne på senteret og starte her. Når snøen forsvinner, flytter vi aktiviteten til Aurskog golfpark. Uavhengig av om kursene er innendørs eller utendørs, dette er gratis for barn og unge som vil delta. Vi ønsker å rekruttere flere til golfsporten lokalt, sier Tore Hübenthal.

Første kurskveld er torsdag 21. mars.

– Vi holder kurs hver torsdag ettermiddag og kveld, hvor de yngste er først ut, før det blir juniorgolf. Vi kommer også til å være her noen lørdager, slik at folk kan komme og prøve, sier Tore Hübenthal.

Han understreker at du ikke må bo i Aurskog for å benytte deg av tilbudet.

– Om du bor i Blaker eller Høland har ingen betydning. Dette er for alle i området vårt. Vi ønsker å øke interessen for golf blant barn og unge, sier han.

Kommentarer til denne saken