Det er pappa Kasper Engelhardt-Bergsjø fra Hemnes som på bloggen sin skogsliv.no forteller om da sønnen Thomas forleden overnattet ute. Det handler om at sønnen fikk oppfylt sin drøm om å dra på solotur og sove ute alene i skogen en vinternatt.

En ekstra spiss på turopplevelsen

-At det da skulle bli helt ned til 27 minus denne natten, satte bare en ekstra spiss på turopplevelsen. Hans egen ide og indre motivasjon lærte ham så mye på bare litt over et døgn. Noen ganger vokser barna med en utrolig fart hvis vi bare gir dem muligheten til det, sier Kasper Engelhardt-Bergsjø.

Far og sønn planla turen godt. De skrev ned alt de trengte til turen, snakket om sikkerhet og visualiserte hvordan det kom til å bli.

-Han hadde med seg radio, slik at vi lett kunne komme i kontakt med hverandre, forteller den stolte faren.

I sekken hadde Thomas blant annet pakket med seg bamser, leker og bøker, i tillegg til utstyr og varme klær man behøver for en slik overnatting.

Tre varmeflasker

I soveposen om natten hadde 6-åringen tre varmeflasker av metall.

Vannet i flaskene var rundt 45 grader på morgenen, så de gjorde en god jobb hele natten. Det kritiske punktet er ansiktet, men Thomas er vant til å ligge ute og kryper godt ned i posen, så man ser nesten ikke ansiktet hans. Som en ekstra foranstaltning sov jeg i nærheten i en annen leir, og stod opp tre gange i løpet av natten for å sjekke at alt var bra med ham, forteller pappa.

Les om resten av turen på skogsliv.no.

Der finner du også Thomas sin utstyrsliste for turen.