39-åringen, som vokste opp i Alta, men som i dag er lærer på Sørumsand barneskole, har rett og slett hatt en kometkarriere etter at hun debuterte i konkurransesammenheng høsten 2021.

Hun har ikke bare herjet med konkurrentene og norske rekorder på kvinnesiden og grafset til seg NM-medaljer: En av hennes norske rekorder er også bedre enn tilsvarende på herresiden.

– Med en slik sportslig utvikling går du vel og irriterer deg over at karrieren ikke startet 20-25 år tidligere?

– Det kan du si, men sånn ble det ikke. Jeg får nyte sporten nå, når jeg endelig har oppdaget den.

Veien inn til sporten med pil og bue kom gjennom Amors piler. Hun gir samboer og dagens leder av bueskyttergruppa i SIF, Morten Sigvartsen skylden, eller mer korrekt æren, for at hun havnet innenfor Robin-Hood-idretten.

Det var han som introduserte sporten for henne.

Det hører med til historien at Morten også har solide meritter å skilte med, og blant annet gjorde som samboeren under årets NM på bane: Sikret seg NM-tittelen.

Nå opptar idretten det alt vesentlige av fritiden. Mindre blir det ikke når bueskyttergruppa i SIF har sagt ja til å arrangere NM i skiveskyting utendørs – ikke bare i år, men også i 2024 og 2025.

Tre NM-arrangement

I utgangpunktet var planen å arrangere mesterskapet i 2024.

– Da er det 60 år siden SIF sist arrangerte et norsk mesterskap i bueskyting. Men etter hvert endte det opp med at vi kommer til å stå som NM-arrangør i tre år på rad, forteller Morten Sigvartsen, vel vitende om at det ligger en stor oppgave og venter, for ei gruppe med et 50-talls medlemmer, uten at det skremmer altfor mye.

– Vi er heldige som er en del av et fleridrettslag. Da har vi flere å spille på. Årets mesterskap er terminfestet til andre helg i august. Da er målet å lage en folkefest i Idrettsparken som blir arena for knurransen, forteller Sigvartsen.

Mesterskapet som ble arrangert i 1963, var i feltskyting, en annen disiplin inne bueskyttersporten. Da var stevnearena Blaker Skanse, men idretten døde etter hvert uti laget, inntil idretten gjorde comeback som nystiftet gruppe i SIF i 2017. Det hører med til historien at SIF på 1960-tallet hadde en norsk mester i Åsta Moe, som også fikk med seg en VM-deltakelse.

Som vikingene

Det å bli klubbens andre norgesmester og den første i moderne tid, er et naturlig mål for Therese Jacobsen som skyter med langbue, en av de fire buetypene det konkurreres i.

– Enkelt sagt er dette en bue der tradisjonen kan føres tilbake til vikingtida. Buen er av tre. Det samme er pilene, og buen er ikke utstyrt med siktemidler og stabilisatorer som de andre typene, forteller Therese, som rett før jul fikk melding om at hun var tatt ut på landslaget i feltskyting og 3D.

Etter ett år i Stomperudbygdas hovedstad, begynner Therese å føle seg varm i trøya på sitt nye hjemsted.

– En trenger litt tid på å bo seg inn på et nytt sted, men jeg synes jeg begynner å bli husvarm, både i lærerjobben og som innbygger her på Sørumsand, konkluderer den treffsikre dama, som har håp og tro på å gjøre merittlista fra nasjonale mesterskap enda lenger i løpet av året.