Gå til sidens hovedinnhold

– Testen ga meg en positiv «boost»!

Dennis Hauger flekket tenner under den første av to testhelger i Formel 3.

– Jeg fikk mange gode tilbakemeldinger og helgen ga meg selvtillit frem mot årets sesong, sier aurskogingen, som hadde nest rasket rundetid av samtlige førere 30 førere på Red Bull Ring, kun slått med et drøyt tidels sekund av Caio Collett fra MP Motorsport.

Selv om ikke tider i seg selv var det viktigste i løpet av testhelgen, var det god ballast å ta med seg frem mot den viktigste sesongen hans til nå.

Nå var ikke de tørre tall alene det viktigste med testen, men med fjoråret tunge sesong i friskt minne, ga disse 18-åringen likevel en solid «boost», som han selv kaller det.

Større trygghet

– Det viktigste var å bli kjent med bilen og hvordan teamet jobber under en racinghelg. Selv om alle Formel 3-bilene i utgangspunktet skal være like, er det små detaljer som er avgjørende, som blant annet oppsettet, noe jeg sleit med i fjor. Denne testhelgen har vært en positiv opplevelse som vi skal bygge videre på gjennom neste test i Barcelona om drøye to uker og sesongstarten på FIA Formel3-serien 20201 samme sted første helg i mai.

Dennis føler seg mer komfortabel i bilen enn i fjor, en god ballast å ta med seg inn mot sesongstarten.

– Det gjør at jeg forhåpentligvis kan «pushe» litt ekstra, slik jeg gjorde i 2019-sesongen, sier han optimistisk.

Det var da vant han det åpne italienske mesterskapet i Formel 4 og ble nummer to i det tyske.

Han er også godt fornøyd med kjemien mellom de to teamkameratene i Prema Racing: Artur Leclerce fra Monaco og engelske Olli Caldwell.

– Selvsagt er vi konkurrenter, men vi samarbeider også og utveksler erfaringer under testkjøringene.

Vel hjemme i Aurskog igjen, var det rett i karantene.

Der forblir han fram til et par dager før han igjen skal av gårde.

– Dagene går til trening og å forsøke å gjøre noen fornuftige ting innenfor de rammene jeg har, sier 18-åringen, som når han om knappe to uker igjen setter kursen mot Europa, kommer til å forbli utenlands i en knapp måned.

I løpet av den tida skal han i tillegg til siste test kjøre de to første rundene i årets Formel 3-serie, som forhåpentligvis blir et nytt steg mot drømmen: Formel 1.

Kommentarer til denne saken