Inviterer hele bygda hjem til hagen sin!

GJESTFRIE: Kari Meyer og Magne Hellesjø står bak Tellfortell-festivalen, som går av stabelen i samboerparets egen hage i Dalsroen den første helga i august. FOTO: MARIT REISJAA KARLSEN

GJESTFRIE: Kari Meyer og Magne Hellesjø står bak Tellfortell-festivalen, som går av stabelen i samboerparets egen hage i Dalsroen den første helga i august. FOTO: MARIT REISJAA KARLSEN

Artikkelen er over 1 år gammel

Forteller gode historier fjerde gangen gildt.

DEL

Historiefortellere møtes i Dalsroen i Søndre Høland den første helgen i august.

Det er fjerde året historiefortellerfestivalen Tellfortell går av stabelen i Dalsroen i Søndre-Høland 2. og 3. august.

Grunnlegger og daglig leder, Kari Meyer forteller at hun har hørt at noen tror de ikke kan komme uten personlig invitasjon.

Derfor ønsker hun nå å presisere at hele bygda er invitert hjem til henne og samboeren Magne Hellesjø - til musikk, poesi, dikt, skrøner og sang i hagen.

– Ja, invitasjonen gjelder selvfølgelig alle andre også, sier Kari Meyer med et smil.

I år håper hun at det kommer riktig mange til den koselige hagefestivalen.

– Om du er fra Aurskog, Bjørkelangen, Fosser og Løken til Båstad, Trøgstad, Askim og Mysen, så er du like velkommen. Og gjerne fra andre kommuner, fylker og regioner også, sier hun raust.

HJEMMEKOSELIG: Stemningen er det ingenting å si på i hagen til Magne og Kari. FOTO: MARIT REISJAA KARLSEN

HJEMMEKOSELIG: Stemningen er det ingenting å si på i hagen til Magne og Kari. FOTO: MARIT REISJAA KARLSEN

– Vi har et fantastisk fint program i år også. Men nasjonale og internasjonale musikere og forfattere på samme scene som lokale aktører. Alt som fremføres har de utviklet og produsert selv, røper Kari Meyer og lover at det blir mange flotte og gripende opplevelser i de to dagene.

Lokal fredag

– Fredagen har vi reservert scenen - som egentlig er «porchen» vår - til lokale musikere og fortellere, forklarer Meyer.

Da blir det konsert med det nye hølandsbandet Våke som er aktuelle med EP i disse dager og superpopulære Åkerland, hølandsbandet som har sluppet singel og allerede rukket å bli spilt på NRK P1.

– Dessuten kommer den suksessrike, unge forfatteren og lierfossingen Eline Lund Fjæren og skal lese for oss, sier Meyer og avslører at det også blir noen veldig hyggelige overraskelser fra det hun kaller ”Prøverommet”.

TIL TELLFORTELL: Hølandsbandet Åkerland spilte på Tellfortell-festivalen da trioen var helt fersk i 2016. Nå returnerer de. FOTO: PRIVAT

TIL TELLFORTELL: Hølandsbandet Åkerland spilte på Tellfortell-festivalen da trioen var helt fersk i 2016. Nå returnerer de. FOTO: PRIVAT

– I Prøverommet får amatører prøve seg foran publikum og det er alltid veldig hyggelig. Vi inviterer også publikum opp på scenen dersom de ønsker å dele noe, kanskje et dikt eller poesi som man kan finne på utedassen eller i utebiblioteket vårt, sier Meyer.

Internasjonale stjerner

Lørdagens program er et aldri så lite maraton.

– Vi starter kl 12 på formiddagen og avslutter kl 00.00 om natten. - Vel, noen fortsetter vel også ut i de lyse morgentimene, antyder hun.

Lørdagen byr vi på flotte musikere og poeter fra Norge, men også internasjonale stjerner som My Darling Clementine som flyr inn fra Edinburgh lørdag formiddag.

– Det musikalske ekteparet Michael Weston King og Lou Dalgliesh fra Birmingham hyller de klassiske countryduettene på 1960- og 70-tallet, forklarer Meyer og slår fast at den britiske duoen går for å være blant øyas aller fremste countryutøvere.

Norskamerikanerne Bill Booth og Bill Troiani kommer sammen med duoen på scenen, selv om de aldri har møtt hverandre.

– Det blir garantert helt fantastisk. Bill og Bill er jo amerikanske musikere av toppklasse som har bodd i Norge i 20 år. Begge to har turnert og spilt med verdensstjerner som Tom Russel og Willy Nelson og er både Spellemannspris-vinnere og -nominerte flere ganger, avslører Meyer.

Alt i alt blir det nærmere 20 innslag på Tellfortell-festivalen i år, og publikum oppfordres til å ta med noe å sitte på og litt varme klær.

– Man vet jo aldri hvordan været blir, men vi har tak over hodet til de aller fleste om det skulle regne, forsikrer Kari Meyer.

Det blir også solgt kortreist mat og drikke i alle varianter på festival.

– Alle detaljer om festivalen og programmet finnes på hjemmesiden vår, avslutter Kari Meyer som gleder som til å ønske sambygdinger og andre velkommen til en nær og varm opplevelse med mange flotte historiefortellere i hagen sin.

PS En viss Per Petterson, også bosatt i Dalsroen, er medarrangør av festivalen, som litterær rådgiver.


Artikkeltags