– Velkommen til en unik festival i nærmiljøet

KLAR FOR TELLFORTELL: Åkerlending og årets hølending Elin Glende. FOTO: ROGER ØDEGÅRD

KLAR FOR TELLFORTELL: Åkerlending og årets hølending Elin Glende. FOTO: ROGER ØDEGÅRD

Artikkelen er over 1 år gammel

DALSROA I SØNDRE HØLAND: Fredag og lørdag går Tellfortell-festivalen i Dalsroa i Søndre Høland av stabelen, en festival utenom det vanlige.Håkon Hauer og to tredjedeler av Åkerland er blant trekkplastrene.

DEL

Håkon Hauer og årets hølending Elin Glede fra Åkerland på samme scene som nasjonale og internasjonale stjerner i en festival som ikke er som alle andre:

Monologens dronning, Anne Marit Jacobsen direkte fra Nationaltheatret til Tellfortell i Dalsroa på Hemnes.

Tellfortell er en liten hagefestival som arrangeres for tredje gang 3. og 4. august i Dalsroa på Hemnes.

LES OGSÅ: Hølandsbrødrene som erobret verden

Den sjarmerende festivalen i fortellerformat, hvor publikum kommer tett på artister, musikere og forfattere, frister med et program som vil gi helt unike opplevelser:

I år kommer både nasjonale stjerner, en internasjonal singer/songwriter fra Canada og lokale musikere sammen i et program som byr på spesielle møter på tvers av sjangere og nasjonaliteter.

Også lokale amatører skal få vise hva de kan fra scenen som kalles Prøverommet.

Festivalen åpnes av ordføreren Roger Evjen fredag 3. august og kvelden fylles med innslag og konserter av blant annet Elfi Sverdrup (datter av Harald Sverdrup), Håkon Hauer med et flott ensemble og den prisbelønte forfatteren Frode Grytten som leser og kåserer.

Kvelden avsluttes med en heftig elektrisk konsert med det populære bandet Grenseland som lager norsk musikk med tekster som berører de fleste av oss og melodier som det svinger av.

LES OGSÅ: Nabofylket: «Alle» var innom Salerud Amfi på 90-tallet – nå selger Leif Dybdahl gården

Sørumsokningen Roy Botten spiller gitar i Grenseland.

Lørdag 4. august er det klart for flere krumspring med Elfi Sverdrup, konsert med Kåre Indrehus og et magisk møte mellom kanadenseren Doug Lang, årets hølending Elin Glende og Lars Tormod Jenset (begge fra Åkerland), Thomas Nessheim og Kjetil Moberg (begge fra Grenseland).

– Roger Græsberg & Foreningen, Anne Marit Jacobsen, Benedicte Maurseth og Signe Marie Rustad opptrer også lørdag. Velkommen til en unik festival i nærmiljøet, sier grunnlegger Kari Meyer av Tellfortell-festivalen.

Artikkeltags