Etterlyser lokale amatører som vil prøve seg fra scenen

PÅ PRØVE: Trond Johansen (t.v.), Elin Glende og Lars Tormod Jenset i Åkerland var blant artistene som spilte i Tellfortells Prøverom i 2016. FOTO: PRIVAT

PÅ PRØVE: Trond Johansen (t.v.), Elin Glende og Lars Tormod Jenset i Åkerland var blant artistene som spilte i Tellfortells Prøverom i 2016. FOTO: PRIVAT

Artikkelen er over 2 år gammel

Har du en forfatter eller musiker ”i magen”? På Tellfortell kan du fremføre eget materiale fra scenen Prøverommet.

DEL

Kari Meyer, en av drivkreftene i Tellfortell-festivalen i Dalsroa i Søndre Høland ønsker at festivalen kan inspirere og motivere folk til å skape og utvikle seg selv kunstnerisk.

Derfor inviterer hun til mindre fremføringer fra den egne scenen, som de har kalt Prøverommet, under festivalen, som går av stabelen 3.-4. august.

LES OGSÅ: Herfra ble det sluppet ut 500.000 plasthjul i Øyeren: – Det skal ikke være mulig

– Vi håper at flere lokale forfattere, musikere og poeter melder seg og vil fremføre noe av det de har laget overfor et lydhørt og positivt publikum, forteller Meyer.

Det er satt av maks syv minutter pr. person, slik at så mange som mulig skal få muligheten til å prøve seg. Fortsatt har vi plass til flere som vil teste materialet sitt fra scenen.

I 2016 var hølandsorkesteret Åkerland, med Elin Glende, Trond Johansen og Lars Tormod Jenset i rekkene, et av bandene som gjerne ville framføre noe.

– De hadde tre sanger på repertoaret den gangen og ble så godt mottatt at vi der og da booket dem til full konsert året etter, sier en fornøyd Kari Meyer.

Resultatet var at Åkerland måtte skrive og øve inn mange flere låter i løpet av det kommende året, og i dag er orkesteret i gang med innspillingen av sitt første album.

Elin Glende kan bekrefte at opptredenen på Tellfortell virkelig satte fart på trioen:

– Det var kjempeinspirerende å få stå på scenen på Tellfortell og få så god mottakelse. Vi ble virkelig motivert til å sette i gang, både med å skrive nye låter og øve så mye vi kunne. Nå er vi ikke langt unna vår første plateutgivelse, sier Elin som skal delta på festivalen i år også – men denne gangen bare som publikum.

LES OGSÅ: CP-rammede David (14) har ikke fått skoleskyssen han har krav på fire av fem ganger denne uka. Nå har moren fått nok

- Dersom Tellfortell kan bidra til at man får blod på tann og blir inspirert til å fortsette med det man holder på med, har ønsket vårt blitt oppfylt, sier Kari Meyer.

Tellfortell skal ikke bare være en festival hvor bare profesjonelle underholder publikum.

– Vi satser på deltagelse og integrering på mange måter, avslutter Meyer som håper det vil være stor stas å opptre sammen med Anne Marit Jacobsen, Frode Grytten og Grenseland som er blant de mer drevne, som skal på Tellfortell-scenen i år.

Dersom du har lyst til å fremføre noe, kan du ta kontakt med Kari Meyer og fortelle litt om hva du gjør.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken