Telenor har alvorlige problemer – SMS og BankID nede flere steder i landet

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Mange av Telenors kunder får verken sendt eller mottatt SMS. Konsernet vet ikke hva som er galt, hvor stort problemet er eller når det er fikset.

DEL

– Feilen har rammet flere steder i landet, og mange er berørt av den. Det er klart det er alvorlig når en så sentral tjeneste rammes. Det er for tidlig å si hvor mange som er rammet og hvor stort det totale omfanget er. Vi kan bare beklage overfor kundene, sier kommunikasjonssjef Anders Krokan i Telenor til NTB.

Det var i 13.30-tiden at den norske mobilgiganten varslet kunder om at flere SMS-tjenester er nede og at feilen også rammer BankID på mobil. Det betyr at en rekke tjenester, som nettbank, er utilgjengelig for dem som bruker BankID på mobil.

– Vi jobber på spreng nå med å få full klarhet i feilårsak og omfang, og vil rette feilen så fort som mulig. Men vi vil ikke gå ut med noen forventet rettetid nå, sier Krokan.

Det er for tidlig å si om feilen skyldes software, hardwareproblemer eller om det kan være snakk om et dataangrep, ifølge Krokan.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken