Midt i livet, men ganske mange mil unna begivenhetenes sentrum, møter vi Stefan Gundersen (50) hjemme på tunet på Nord Trandem gård i Rømskog. For åtte år siden realiserte Stefan en gammel drøm om å flytte på gård. Da han kom over annonsen til gårdsbruket i Aurskog-Høland, brukte han ikke lang tid på å bestemme seg for å selge leiligheten og flytte langt ut på landet.

De første årene var han bonde på deltid. I begynnelsen fungerte det fint å pendle inn til Oslo, men etter hvert som griser, sauer, hunder og katter flyttet inn, bikubene ble flere og arealene han dyrket større, innså Stefan at døgnet ikke hadde nok timer.

I fjor sa han opp jobben i Forskningsrådet.

– Nå styrer jeg hverdagen min selv, og setter enormt pris på friheten det gir. Jeg kan aldri gå tilbake til en fast kontorjobb, sier Stefan.

I dag driver han 700 mål med dyrka mark, og er i startfasen med et selskap som skal selge et stoff som gjør det lettere og billigere å bygge grusveier. De neste ukene har han også takket ja til et annet prosjekt som han er spent på, som kanskje kan hjelpe ham med å finne ei å dele morgenkaffen, gode måltider og muligens resten av livet med.

Nå er han en av seks bønder som er med i TV2-programmet «Jakten på kjærligheten», etter at søsteren hans meldte ham på. Får Stefan mange nok frierbrev innen 14. mai, er han en av fire bønder som går videre i programmet og skal jakte på kjærligheten i beste sendetid på en av landets største tv-kanaler.

– Telefonen har ikke stått stille etter at det ble kjent at jeg skal være med. Så langt har jeg bare fått hyggelige tilbakemeldinger, og en del meldinger fra folk jeg ikke kjenner fra før, sier Stefan.

Men den 50 år gamle bonden får ikke høye skuldre av at han om kort tid kanskje får huset fullt av både kamerateam og friere.

– Dette er jo bare feelgood-tv, smiler Stefan.

Selv trives han aller best på kjøkkenet, som er et av flere rom som er pusset opp siden 2013. Da han kom hit var taket i rommet så skjevt at det måtte byttes, men sjarmen sitter fortsatt i veggene.

– Jeg er en skikkelig matnerd, og slapper skikkelig av når jeg lager mat. Etter en lang dag med jobbing ute, tar jeg meg gjerne en kald pils mens jeg lager middag når jeg kommer inn. Min største utfordring er å lage lite nok, sier Stefan.

På kjøkkenbenken dyrker han urter som basilikum og koriander i store terrakottapotter.

– Siden jeg bruker så mye urter i maten, er det praktisk å dyrke dem selv, sier Stefan, som gjerne tryller fram asiatiske eller italienske retter. I 2019 dro han til Vietnam på ferie med mål om å lære å lage vietnamesisk mat.

– Mat og kultur er så nært knyttet til hverandre at man lærer mye om et land når man blir kjent med mattradisjonene. Jeg har reist mye gjennom jobben min, og vil gjerne reise mer, men ikke like ofte, og med andre mål.

Med fire hunder og fem katter i huset mangler han ikke selskap, men han håper at «Jakten på kjærligheten» kan føre til at han treffer noen som kunne tenke seg å være med å utvikle gården sammen med ham.

– Jeg forventer ikke at jeg finner noen som flytter hit med en gang. Det viktigste er å møte en fin dame, så får vi ta det praktiske etterpå.