Stuttreist og himlaga teater!

BYGDETRUPPEN: Heidi Skogstad Fossen-Melby (foran) og Karianne Bjørnsdatter Lotterud spiller henholdsvis mor og datter i stykket Til Odel og Eie.

BYGDETRUPPEN: Heidi Skogstad Fossen-Melby (foran) og Karianne Bjørnsdatter Lotterud spiller henholdsvis mor og datter i stykket Til Odel og Eie.

Artikkelen er over 2 år gammel

FOSSER: Bygdetruppen Teater er i ferd med å legge kronen på verket når det gjelder forestillingen som skal spilles på matfestivalen.

DEL

KAMPANJE! Få full digital tilgang og papiravisen i fire uker for kun 49,-

Duften av lokale råvarer har også funnet veien inn i teateret, og det lille ensemblet gleder seg til å få spille forestillingen.

– Vi har jobbet fram forestillingen i felleskap, med utgangspunkt i en ide, forklarer Heidi Skogstad Fossen-Melby, som spiller moren i forestillingen.

Til Odel og Eie baserer seg på forestillingen Frieri av den kjente, russiske dramatikeren Anton Tsjekhov. Men forestillingen har fått lokale tilpasninger og referanser, slik at den skal passe inn i rammene som konseptet Stuttreist og Himlaga gir. Den lokale elgen har funnet sin plass i forestillingen, og komedien blomstrer på sitt beste når uenighetene står i kø for to nabobønder som skal gifte seg, men ikke blir enig om hvor tomtskillet mellom eiendommene går.

– Publikum kan bare glede seg til alle de morsomme situasjonene som oppstår, og det er høy gjenkjennelsesfaktor for de fleste, sier en smilende Halvard Tønneberg, som spiller frieren i stykket.

De tre aktørene som spiller har ulike teaterbakgrunner, men er samlet på tvers av miljøene for å spille Til Odel og Eie sammen.

Heidi har spilt flere forestillinger for Romeriksspillene og Maridalsspillet, mens Halvard til vanlig har tilhold i Søndre-Høland Teaterlag.

Karianne Bjørnsdatter Lotterud, som spiller datteren i stykket, er fast aktør i Bygdetruppen.

Og med stadig nye folk inne på forskjellige prosjekter, består nå Bygdetruppen Teater av folk fra hele regionen, noe Juliane Husvik Sukkstad på regi synes er veldig hyggelig.

– Dette er det beste eksemplet på at samarbeid på tvers av miljøene er en styrke.

Med det ønsker ensemblet i alle publikummere velkommen til stuttreist og himlaga teaterforestilling på Bjørkelangen lørdag 24. september.

Artikkeltags