Mandag morgen møttes reisefølget i Aurskoghallen for en felles frokost. Deretter bar det buss til Gardermoen, og videre med fly til Spania.

Der jevnaldrende fotballspillere må tåle ti grader og høstvær, kan juniorlaget til Aurskog/Finstadbru SK nyte temperaturer over 20-tallet og strålende sol.

– Denne turen har vært planlagt i fire-fem år, og endelig fikk vi muligheten, forteller Sveinung Green til Indre.

Han inngår i reisefølget som består av 26 spillere født i 2005 og 2006, fire ledere og en reiseleder.

Gjennom uka skal det trenes godt, gjennomføres to kamper og ikke minst; få en guidet omvisning på Camp Nou. Stadionanlegget til Barcelona FC har plass til 100.000 tilskuere.

– Her er det fine forhold, strøkne kunstgressbaner og alt tilrettelagt for oss, sier trener Trond Stenbakk.

Både spillere og foreldre har jobbet dugnad over lengre tid og sørget for at egenandelen for turen ble redusert til 2.000 kroner per hode.

– Tanken bak turen er å få en fin avslutning på årets fine sesong og sørge for et godt kickoff før 2023. Vi reder grunnen for spillerne som skal utgjøre juniorlaget neste sesong. At vi slipper mørke høstkvelder er også et pluss, smiler Stenbakk.

Noen av juniorspillerne til AFSK har allerede fått spilletid for A-laget i 5. divisjon. Når AFSK tar imot Søndre Høland IUL til lokaloppgjør på Aursmoen kunstgress tirsdag kveld, sitter imidlertid unggutta ringside for å følge kampen via Indres direktesending.

– Vi har rigget oss til på en lokal restaurant og skal se kampen direkte. Det blir kult, sier Stenbakk.

– Hva tror du om kampen?

– Jeg tror det blir en jevn match. Jeg håper AFSK tar med seg det gode fra forrige match mot Bjerke og får med seg et hederlig resultat, sier Stenbakk som nok ikke er alene om å håpe at storscoreren Szymon Krolikowski plusser på noen flere scoringer på de 17 han allerede har fikset i årets 5. divisjon.

Kampen mellom AFSK og Søndre Høland IUL kan du følge direkte her