Tak har rast sammen på skole – en fotball skal være årsaken

RAST: Nødetatene har rykket ut etter melding om at taket på Sørum skole har rast.

RAST: Nødetatene har rykket ut etter melding om at taket på Sørum skole har rast. Foto:

DEL

Nødetatene har rykket ut etter melding om at taket på gymsalen på Sørum barneskole har rast sammen.

– Brannvesenet er på stedet og kan bekrefte forholdet. Ytterveggene står. Det skal derfor ikke være noen fare hvis det skulle falle sammen ytterligere, sier Alexander Watson ved operasjonssentralen i Øst politidistrikt.

– Vi mottok meldingen klokken 10.51 via brannvesenet, sier han.

Årsaken skal være at en fotball tettet et sluk på taket. Etter mye regn ble vekta og belastningen for mye, og taket raste, opplyser politiet.

– En fotball har blokkert det eneste sluket oppe på taket. Med det regnet som har vært, har det ført til at flere tonn vann har samlet seg. Det har ført til at en drager har kollapset. Vannet som lå på taket har samlet seg i kjelleren og der er det mye vann som vi må pumpe ut, sier innsatsleder Kenneth Wangen i brannvesenet.

Brannvesenet har vært oppe på taket.

Knut Hammer, innsatsleder i politiet, forteller at området er sperret av da det er fare for at en søyle kan kollapse. I så fall kan veggen rase.

– Men det tror vi ikke er sannsynlig. Det er ekstremt flaks at dette skjedde nå, ikke om to uker når skolen er åpen. Eneste grunnen til at dette gikk bra, er at gymsalen var tom, sier Hammer.

– Taket og veggene på gymsalen skal ha rast inn i bygget. Ingen personer skal ha vært inne i bygningen. Alle som var på skolen er gjort rede for og ingen har blitt skadet. Det er ikke meldt om noe brannfare som følge av raset. Vi fikk melding om hendelsen klokka 10.49 fra skolens vaktmester, fortalte vaktleder Frode Johannesen ved 110-sentralen rett etter at brannvesenet kom til stedet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken