– Sykkelgruppa har eksistert hele veien, og vi har hatt jevnlige møter de siste par årene, men det siste arrangementet vi var med på var Nybakkrunden i 2014, sier Ragnar Slåsletten, som er med i det nye styret.

Sammen med Linda Mangen sørger han for kontinuitet i det nye sykkelstyret.

De to har vært med siden starten. Resten av styret består av Inge Åndahl, Marcus Tømmerholen, Magnus Bergum og Terje Lybekk.

– Formålet til sykkelgruppa er å få folk til å bevege seg og å trimme. Dersom vi kan gjøre det sammen, blir det hyggeligere enn én og én, sier Linda Mangen.

Slåsletten understreker at det vil bli et lavterskeltilbud som tilbys i første omgang.

– Racerne klarer seg utmerket på egenhånd, her skal ingen måtte halse etter med hjertet i halsen, slår han fast overfor Indre Akershus Blad.

Turdager blir onsdag og søndag, og syklister i alle aldre er velkommen. Det blir turer på asfalt og grus i første omgang.

– Etter hvert blir det også turer i skogen. Til høsten planlegger vi blant annet Fast Ride ved Urskog Fort, da med Haakon Vormeland som rittgeneral, sier Marcus Tømmerholen.

120 aktive på det meste

Sykkelgruppa til Aurskog-Finstadbru SK ble stiftet i 2010, og interessen for sykkel var formidabel. På det meste hadde gruppa 120 aktive.

– Mange ville sykle fort, og det skremte nok bort en del. Nå er det mosjon og sosial hygge som er i søkelyset. Søndagstur med matpakke, høres ikke det fint ut? Vi starter med to grupper søndag. Oppmøte ved klokketårnet ved Aurskoghallen. Vel møtt, sier Magnus Bergum.