Det populære terrengsykkelrittet fra Ovlien på Nordre Mangen så ut til å ende med nedleggelse, som to andre lokale ritt, Krepserittet og Thoreid Grand Prix. Arrangør Mangenfjellet turlag følte det ble for krevende å opprettholde rittet.

I tolvte time fikk imidlertid Even Høgenes Oppegaard, som blant annet er daglig leder i AHF, forespørsel om han kunne tenke seg å overta som rittansvarlig.

– Spørsmålet kom midt i juli, så det var ikke rom for så lang betenkningstid. Men jeg synes det var verdt å gjøre et forsøk, forteller Oppegaard, som kastet seg rundt og satte i gang.

LES OGSÅ: Roser ryddegutta for godt arbeid

En ny arrangementskomite ble opprettet. Rittet måtte meldes inn i Norges Cykleforbund og det måtte godkjennes av politiet.

– Alle disse brikkene falt greit på plass. Nå blir det spennende å se hvordan oppslutningen blir med så kort tid til å markedsføre årets ritt, og etter nedgangen i antall deltakere i fjor, sier Oppegaard, som sammen med sin stab fikk en ny utfordring i fanget etter fredagens uvær: Trær over løypetraseen.

– Her er en jobb å gjøre, men alt skal være klappet og klart lørdag, lover han.

Årets utgave av Nybakkrunden vil ikke ha noe barneritt på menyen.

LES OGSÅ: Liv og røre på bygdetundager

– Tida tillot oss ikke å få til dette. Det blir kun den ordinære 34 kilometeren for aktive klasser og en egen trimkasse uten tidtaking, sier Even Høgenes Oppegård, og ønsker vel møtt til en ny utgave av sykkelklassikeren på Nordre Mangen.

En klassiker som satt langt inne i år, men som ble reddet av den entusiastiske bjørkelangingen.

Få nyhetene rett på din mobil!

Last ned appen indre.no, og få varsel på mobilen om de viktigste hendelsene og nyhetene.

For iPhone

For Android