Gå til sidens hovedinnhold

Stygg velt i sykkelritt – to alvorlig skadet

Artikkelen er over 3 år gammel

11 personer er ifølge politiet skadd i sykkelrittet som blir arrangert på Løken i Aurskog-Høland denne helgen.

– To personer er alvorlig skadet. Da ingen av dem er karakterisert som livstruende skadet har vi bestemt å fortsette rittet. Starten går klokken 14.50, opplyser rittleder Ivar Westby i Torshov sykkel til Indre Akershus Blad.

Totalt 11 personer er ansett som skadde etter velten opplyser påtroppende operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt.

– To er sendt til Ahus, mens to sendes til Oslo Universitetssykehus. Den ene med luftambulanse. Resterende kjøres til lokal legevakt for sjekk, opplyser politiets innsatsleder på stedet, Roy Ahlkvist.

Søndag ettermiddag bekrefter kommunikasjonssjef Geir Boye Lindhjem ved Ahus at det er totalt fire personer som er innlagt hos dem etter velten.

– Tilstanden er stabil hos alle, men hos enkelte er det uavklart hvor alvorlig det er snakk om, forteller han.

Master-NM

Det var under master-NM som arrangeres på Løken at ulykken skjedde. Sykkelfeltet var da på vei inn mot mål for og det lå an til en spurt under søndagens første fellesstart.

Med 500 meter igjen til mål, gikk 15-20 syklister over ende etter at noen kom borti et bakhjul. Dermed var massevelten et faktum.

Syklistene skal ha hatt en fart på mellom 70 og 80 kilometer i timen da veltet skjedde i Melbysvingen på Løken.

Samlet felt

Det var et samlet felt på totalt drøye 50 løpere som kom inn på oppløpet.

– Ambulanser er på stedet. Det skal være minst tre alvorlig skadet. Det ser ikke pent ut, sier Indre Akershus Blads fotograf Marit Reisjaa Karlsen.

Hun forteller at det minutter før masseveltet skjedde en velt med fire syklister noen hundre meter bortenfor.

– Her traff syklistene publikum. En person ble sjekket på stedet av lege etter å ha blitt truffet i brystet, opplyser Karlsen, som sto like i nærheten av den første velten.

Søndagens fellesstart er kun et av flere løp som har blitt arrangert eller skal arrangeres under veteran-NM. Lørdag gikk temporittet av stabelen, mens fellesstartene blir arrangert søndag.

Operasjonsleder Aas forteller at veien er ryddet og åpnet for normal ferdsel igjen ved 15-tiden.

På Twitter bekrefter politiet at det er flere skadde:

«Nødetater rykker ut på melding om syklister som har gått i hverandre/veltet. Meldes om behov for helsetilsyn for flere av de involverte.»

Alle nødetater er på vei til stedet!

Kommentarer til denne saken