Bygde sykkelbane i ferien

Bingsfoss sykkelklubb har laget nærmiljøanlegg til bruk for store og små

Artikkelen er over 3 år gammel

SØRUMSAND: Søndag åpner Bingsfoss sykkelklubbs nye anlegg på Sørumsand. Takket være blant andre tre ivrige unggutter, blir banen ferdig i tide.

DEL

Bingsfoss sykkelklubb har det siste halvannet året bygd en helt ny sykkelpark i Texasdalen på Sørumsand. Parken består av pumptrack (en type offroad treningsbane for terrengsykler), en rundt to kilometer lang terrengløype og akebakke.

Pris: Rundt 800.000 kroner.

Takket være støtte fra Gjensidigestiftelsen (265.000 kroner), tippemidler (331.000 kroner), Sørum kommune (100.000 kroner) og bortimot 1.500 dugnadstimer, har anlegget blitt en realitet.

Utfordring: Sondre Nordbø (foran), Audun Dahl Jensen og Håkon Nordbø fra Sørumsand har i ferien hjulpet Bingsfoss sykkelklubb med å ferdigstille sykkelbanen. I pausene har det vært gode muligheter for å prøve ut anlegget til rundt 800.000 kroner.

Utfordring: Sondre Nordbø (foran), Audun Dahl Jensen og Håkon Nordbø fra Sørumsand har i ferien hjulpet Bingsfoss sykkelklubb med å ferdigstille sykkelbanen. I pausene har det vært gode muligheter for å prøve ut anlegget til rundt 800.000 kroner.

Blant dem som har gjort en stor egeninnsats, er tvillingene Sondre og Håkon Nordbø (12) og kameraten Audun Dahl Jensen (13). To timer hver dag guttene de siste ukene vært på plass i anlegget for å hjelpe til med byggingen.

Guttene er selv aktive brukere av terrengsykler, og gleder seg stort til banen offisielt åpnes søndag.

– Det har vært moro å gjøre noe annet i ferien enn kun å sitte på rumpa inne, sier guttene til Indre Akershus Blad.

Sa nei til maskinhjelp

Det er ikke småtterier de tre skoleelevene har gjort. Med hakke, spade og rive har guttene gravd opp deler av løypa for hånd og fylt igjen med grus. I tillegg har de gruslagt to doseringer i løypa.

Å bruke maskiner i arbeidet, var uaktuelt.

– Vi fikk tilbud om å benytte maskiner på første dagen. Det takket vi nei til.

– Hvorfor det?

– Det er ikke noe styrketrening i å bruke maskiner, svarer Audun.

– Har det vært hardt arbeid?

– Akkurat passe. Vi har i hvert fall sovet godt etterpå.

Selv kommer guttene til å være meget aktive på banen så lenge frosten og snøen holder seg borte. De gleder seg til å utfordre sykkelferdighetene i terreng og i kuleløypa.

– Vi sykler for moro skyld. Det er mer moro å sykle i terreng enn på asfalt. Det krever mer teknikk, sier Håkon.

I tillegg til løypa, blir det satt opp gapahuk og grillplass i området. Målet til sykkelklubben er å skape stor aktivitet både fra organiserte og uorganiserte syklister.

– Det vil i løpet av høsten bli satt opp lysanlegg for pumptrack og akebakke. Terrengløypa vil bli videreutviklet med flere elementer og alternative traseer fortløpende, sier Bjørn Holmen i sykkelklubben.

Artikkeltags