Isabelle tar med seg hunden og sykler til Japan: - Jeg har sagt opp jobben og solgt alt jeg eier, nu kjør vi!

Den dedikerte jenta skal reise tvers over Asia på to hjul, og leter etter noen som vil bli med på tur.
Publisert

(Nordlys) Svenske Isabelle Hvittfeldt (31) har bodd i Lofoten og Tromsø i 11 år, og har jobbet til sitt grensepunkt i den nordnorske turistbransjen. Nå skal hun ut på sitt livs eventyr, nemlig en sykkeltur fra Tromsø til Sibir og Japan.

– Jeg har lenge hatt en drøm om å selge alt, dra av sted og se hvor livet tar meg. Nå skal jeg oppleve land som Romania, Kasakhstan, Mongolia, Kina, Japan på sykkel. Målet er å komme seg til den østsibirske halvøya Kamtsjatka, sier Hvittfeldt.

Reisestrekningen fra Tromsø til Kamtsjatka er over 19.000 kilometer lang, altså knapt halve jorda rundt. Den eventyrlystne syklisten har satset alt for å tvinge seg selv opp og av sted.

– Nå har jeg sagt opp jobben, solgt og gitt bort alt jeg hadde. Jeg har også leid ut boligen min i et år, så nå blir jeg hjemløs fra og med neste uke. Nu kjør vi, sier den oppglødde svensken.

Vil ha noen med på turen

Sykkelentusiasten forteller Nordlys at hun håper på å få sponsorer og ikke minst et reisefølge. Hun ønsker å ta med seg en like eventyrlysten nordlending på sykkelturen gjennom Europa og Asia.

– Jeg vil veldig gjerne ha en reisepartner. Ikke bare er det sosialt, men for sikkerhetsskyld er det alltid bedre å være to. Det bør være noen som er tøff og har lyst på unike opplevelser. Vi kommer til leve tett på hverandre, så det er viktig at man kommer godt overens, sier Hvittfeldt.

Om hun lykkes med å rekruttere reisefølge eller ei, kommer ikke svensken til å sykle halve kloden helt alene. Hennes seks år gamle Cocker Spaniel skal nemlig også bli med.

GRATISPASSASJER: Hunden Kira skal naturligvis bli med på reisen. Foto: Privat

GRATISPASSASJER: Hunden Kira skal naturligvis bli med på reisen. Foto: Privat

 Hunden har både pass og nødvendige vaksiner for å bli med på turen, men det er usikkert om reisen gjennom Russland blir helt problemfri.

– I enkelte land må hunden være i tre måneder karantene før man slipper inn, og derfor kreves det litt mer planlegging.

– Hun må selvsagt også ha egen vogn. Det er skummelt å ha en som er festet bak sykkelen, fordi da har jeg mindre kontroll over henne hvis noe skjer. Derfor ser jeg på ulike spesialbygde sykler, sier hun.

– Gran Canaria er det verste jeg kan tenke meg

Hvittfeldt har allerede besøkt 41 land og syv amerikanske stater. I opplevelsesbeltet har hun blant annet en månedslang sykkeltur fra Panama til Columbia, og en haiketur fra Canada til Sør-Amerika.

– Jeg er veldig redd for å bli for bekvem, og prøver stadig å gå ut av min komfortsone. Når jeg reiser lever jeg så primitivt som mulig, og sover heller i telt enn på hotell. Når man har sovet i lasten til en lastebil og dusjet i regnvann i 3 måneder blir en vanlig dusj i Tromsø til en helt eksotisk opplevelse, sier hun.

HAIKER: Hvittfeldt haiket med fremmede fra Canada til Colombia. Foto: Privat

HAIKER: Hvittfeldt haiket med fremmede fra Canada til Colombia. Foto: Privat

Hun vil samle på lokale juveler på sin reise gjennom Asia, og forteller Nordlys at det nok ikke blir mange femstjerners hotellnetter på veien.

– En All inclusive-pakke med hotell og basseng på Gran Canaria er det verste jeg kan tenke meg. Jeg vil heller oppleve lokalbefolkningen og kulturen på nært hold, og ikke være så bundet til materialistiske ting. Jeg får en indre ro av å bare pakke med meg en sovepose og et par klesskift, og bare sykle av gårde, sier Hvittfeldt.

«Oppvarmingstur» gjennom USA

Før hun og en fremmed følgesvenn setter av gårde fra Tromsø med en Cocker Spaniel i sykkelkurven, skal Hvittfeldt først delta på Green Riders across America. Veldedighetsarrangementet er en 90-dagers sykkeltur fra New York til Seattle – USA på tvers, med andre ord.

OPPVARMING: Isabelle skal "varme opp" med en 5800 kilometer lang reise gjennom USA.

OPPVARMING: Isabelle skal "varme opp" med en 5800 kilometer lang reise gjennom USA. Foto:

– Vi skal stoppe opp i byer, med mål om at hvert sted vi forlater skal være litt bedre enn da vi kom. Det kan være å plante planter og blomster eller gjøre frivillig arbeid, sier hun.

I tillegg til å dra for den frie opplevelsen og den humanitære motivasjonen, forteller Hvittfeldt at hun har andre viktige mål for turen.

– Jeg gleder meg til å komme i kontakt med erfarne langdistansesyklister, og jeg kan lære mye nyttig fra dem. De kan komme med verdifull informasjon om utstyr, gode ruter, steder man bør unngå og hvordan man skal reise med en hund.

Sykkelreiseren forteller Nordlys at hun ikke nødvendigvis har planer om å komme tilbake til Norge etter reisen.

– Det blir mer som en livsstil enn en reise, og jeg blir nok borte mye lengre enn et år. Jeg vil oppleve så mye som mulig, og om jeg blir helt forelsket i en landsby, kan det jo være at jeg bosetter meg der. Kanskje jeg ender opp i Sørøst-Asia eller Australia.

Artikkeltags