High Five for en suksess i Bjørkebadet

High Five: Felix Munkeby (t.v.) og Andre Risto klar for high Five etter å ha vært med og sikret BSF seier i en av stafettene. Se alle bildene fra svømmestevnet på indre.no/bildeserie. Alle foto: Øivind Eriksen

High Five: Felix Munkeby (t.v.) og Andre Risto klar for high Five etter å ha vært med og sikret BSF seier i en av stafettene. Se alle bildene fra svømmestevnet på indre.no/bildeserie. Alle foto: Øivind Eriksen

Artikkelen er over 1 år gammel

– En flying start på en ny æra.

DEL

Lørdag fikk Bjørkebadet sin debut som konkurransearena. BSFs svømmegruppe inviterte naboklubbene til klubbens åpningsstevne i svømmingens nye storstue i Aurskog-Høland.

Dag Rinden og Sørumsand IF var på plass med 13 aktive, og lot seg imponere over både anlegg og arrangement.

– Et veldig flott anlegg. Jeg er imponert både over dette og arrangementet. Det er imponerende å se hva man har fått til her. At det fokuseres på bredden i dette stevnet er også gøy, sa lederen av Sørumsand IFs svømmegruppe, som teller om lag 350 medlemmer og som i likhet med BSF har hovedfokus på breddesatsingen.

– Viktig bidrag

– Hva tror du et slikt anlegg vil bety for svømmesporten i distriktet?

– Sikkert mye, men enda viktigere er bidraget til svømmeopplæring i skolen. Det er en kjensgjerning at det generelt sett er for liten bassengkapasitet til at opplæringskravene kan oppfylles.

En ny æra

Premierestevnet må også kalles en flying start på en ny æra for svømmesporten i Aurskog-Høland. I 24 heat konkurrerte svømmere fra Fet svømmeklubb, Sørumsand IF, AFSK, Aurskog-Høland triatlon og arrangørklubben BSF med den avsluttende pokalkonkurransen, en stafett over 4x50 meter fri mellom klubbene som punktum. At stevnet gikk parallelt med at Therese Johaug skøytet sine tre mil inn til sin tredje gullmedalje i Seefeld, ble det ikke tenkt så mye på. Her var det svømming som sto i fokus. Og alle kopierte Therese etterpå – gjennom å få hver sin medalje rundt halsen som takk for god innsats, uavhengig av plassering og tid. For i Bjørkebadet var alle deltakerne vinnere denne lørdagen.

– Dette stevnet gir mersmak. Og vær sikker, det kommer flere arrangementer, sa Bjørn Skogstad, engasjert speaker.

– Vi valgte et rekrutteringsstevne med lav terskel for å få testet både stevneprosedyrer, teknisk utstyr og ikke minst for å få med flest mulig, og la de unge deltakerne få en følelse med hvordan større stevner avvikles.

Punktum for arrangementet var pokalkonkurransen der arrangør og hjemmeklubb BSF ubeskjedent nok avviste sine konkurrenter og sørget for at trofeet forblir i BSFs eie det neste året, med Sørumsand som hardeste konkurrent.


Artikkeltags