Like etter klokka 11 ankom politiet fra Aurskog-Høland lensmannskontor Bjørkelangen videregående skole med en hundepatrulje fra Lillestrøm.

SISTE: Aksjonen er avsluttet. Her kan du lese om resultatet

– Dette er noe vi gjør jevnlig, og vi var her i våres også, sier lensmann Svein Engen i Aurskog-Høland til Indre Akershus Blad.

Narkotikahunden snuser seg gjennom fellesarealene på skolen på jakt etter narkotika.

– I våres ble det gjort markering ved ett garderobeskap. Det ble ikke funnet noe, men det har nok ligget noe der, sier Engen.

(saken fortsetter under bildet)

 

 

Han mener politibesøket med narkotikahund har en forebyggende effekt når det gjelder ungdom og rus.

– Ja, åpenbart.

– Har dere gjort noen funn i dag?

– Det vet vi mer om når aksjonen er ferdig. Dette tar som regel halvannen times tid, sier lensmann Svein Engen.

Han roser ledelsen ved Bjørkelangen videregående skole for et godt samarbeid.

– Det er ingen automatikk i at vi får komme inn på skolene med narkohund. Det er litt omstridt, men her har vi et veldig godt samarbeid. Det kan nok være noen skoler som bevisst holder politiet unna i frykt for at det skal finnes noe. Men alle skoler med et godt rykte tåler det, sier lensmannen.

Det er rektor Olav Wennemo helt enig i.

 

– Det er naivt å tro at det ikke finnes rus blant ungdom, men vi ønsker å arbeide forebyggende, sier Wennemo.

Assisterende rektor Johnny Engen er politiets kontaktperson på Bjørkelangen videregående skole. Også han er fornøyd med samarbeidet med politiet.

 

– Det er bare positivt at de kommer med hunder og søker gjennom fellesarealer. Aurskog-Høland lensmannskontor er lett å samarbeide med, og vi bruker dem også i informasjonsarbeid mot ungdom både når det gjelder vold og rus, sier Engen.

– Hvor lenge har dere hatt et samarbeid med politiet?

– I «alle år», men det ble mer formalisert for tre år siden gjennom en rammeavtale med Akershus fylkeskommune. Alle videregående skoler skal ha en lokal avtale med politiet, og vi har en rullerende avtale som fornyes hvert år.