Foreningen Norden i Sørum inviterte til nordisk allsang på Blaker skanse lørdag 27. august. Det ble en suksess med over 120 entusiastiske sangere i praktfullt sommervær. Musikerne Leo Leonhardsen og Arve Johansen samt solist og sanger Mari Moe skapte en flott stemning.

Sammen med forsangerne Åse Marit Moe og Ulla Rosengren ble publikum invitert inn i de nordiske sangskattene. Det lokale koret Fermate Vokal, hadde en flott egen avdeling med nordiske sanger.

Det ble en strålende ettermiddag for gjenkjenning og oppfriskning. Det er mye historie og tradisjon i sangskattene. Her fikk en møte kjente og kjære komponister og tekstforfattere fra alle de nordiske landene. Sangene ble hentet fra sangbøker. Noen nyere – som danske Kim Larsen. Lillebjørn Nilsen var også med.

– Blaker skanse viste at den er en flott ramme for denne type arrangementer. Skansen er et kulturminne preget av det nordiske, bygget i en tid der det ikke var like fredelig mellom de nordiske landene. Den gangen ble skansen brukt til annet en glad sang. Dette må gjentas, sier Rolf Reikvam, leder i Foreningen Norden i Sørum.

– Det er bare å grave i sangskattene. Det er mange sanger som fortjener å bli løftet fram og få en renessanse. Allsang skaper glede. Dessuten er det en fin anledning til å synge på språket til våre naboland. Vi tror også at det er på å styrke det nordiske fellesskapet. Da møtes vi på Blaker skanse allerede neste sommer, avslutter Reikvam.