Denne uken hadde Bjørkelangen skolekorps og Bråte skolekorps filmkonsert. Korpsleder i Bråte skolekorps, Linda Olaisen, anser konserten som vellykket.

– Dette var en flott konsert som ble gjennomført på en fantastisk måte – i en mer eller mindre fullsatt sal. Det var veldig gøy for medlemmene.

Tilbakemeldingene har ikke latt vente på seg.

– Folk synes dette var en utrolig bra konsert. Det virket til å være en suksess at vi gjorde det litt annerledes enn man til vanlig hører. Publikum syntes det var flott med film i bakgrunnen. Vi fikk også høre at tiden gikk så altfor fort og at de gjerne skulle hatt mer. Det er utrolig hva denne gjengen får til og hva de leverer, sier Olaisen til Indre Akershus Blad.

Konserten ble avsluttet med stående applaus fra en nesten fullsatt Kulturarena på Hemnes.

– Det var vel fortjent. Et gjennomgående godt gjennomført arrangement. Flinke musikanter. Det var en fin konsert med talentfull barn og ungdom.

Litt jul og litt spenning

Konserten startet med drill. Deretter spilte hovedkorpset noen sanger, før det var aspiranter og juniorer sin tur. Etter pausen avsluttet hovedkorpset med de siste sangene.

– Vi hadde også noen som spilte litt solo. Repertoaret var alt fra «Snøfall» til «Mission impossible»: Litt jul og litt spenning.

Olaisen legger ikke skjul på at det ligger mye jobb bak et slikt arrangement.

– Korpsene har øvd sammen siden oktober, hatt seminarer og lagt ned mange timers arbeid for å oppnå et best mulig resultat. Jeg er veldig stolte av dem.

Det er også mange mennesker rundt korpset hun vil takke.

– Dirigenter, og ikke minst foreldrene. Det er mye som skal klaffe for at dette skulle gå! Vi skal ikke se bort i fra at vi vil gå på flere slike prosjekter i fremtiden, avslutter Olaisen.