– Mer stuttreist enn noen gang!

STUTTREISTE FESTIVALMEDLEMMER: Ole-Christian Østreng, Annemieke van Middelaar Erik Bakke, Rita Berget Lindblad og Ole Petter Fagerbæk Bernhus i arbeidsgruppa til Stuttreist & Himlaga gleder seg til årets festival. FOTO: ROGER ØDEGÅRD

STUTTREISTE FESTIVALMEDLEMMER: Ole-Christian Østreng, Annemieke van Middelaar Erik Bakke, Rita Berget Lindblad og Ole Petter Fagerbæk Bernhus i arbeidsgruppa til Stuttreist & Himlaga gleder seg til årets festival. FOTO: ROGER ØDEGÅRD Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

BJØRKELANGEN: Stuttreist & Himlaga-komiteen er offensive foran årets arrangement og lover at festivalen 22. september vil være lett gjenkjennelig.

DEL

Festivalen, hvis mål er å vise fram lokale produsenter, produkter og opplevelser fra Aurskog-Høland, har vært en ubetinget suksess heltsiden starten i 2016.

I fjor var det 3.000-4.000 mennesker innom og 70 utstillere.

– Vi sikter på ny rekord, både med publikumsoppmøte og antall utstillere. Sistnevnte kan for øvrig bare ta kontakt, så reserverer vi gratis standplass, noe vi har mulighet til takket være våre generalsponsorer, sier Erik Bakke i Stuttreist og Himlagas arbeidsgruppe.

LES OGSÅ: Etter 20 år forlater Line familiebedriften: – Jeg tror det er den riktige avgjørelsen

I år som i fjor blir festivalområdet i Tusenårsparken ved Amfi Bjørkelangen Torg og i Gågata.

Temaet for 2018 er kommunesammenslåingen. Derfor er Annemieke van Middelaar og Rita Lindblad Berget fra Rømskog med i arbeidsgruppa.

– Det handler om å stå sammen, i stedet for å konkurrere, derfor er også utstillere, og selvfølgelig også publikum, fra Rømskog velkomne til årets arrangement, sier Ole Petter Bernhus i arbeidsgruppa.

Selv om samarbeid står på agendaen er det en konkurranse som er rosinen i pølsa under årets festival.

– Det blir en femkamp med ulike øvelser, som blant annet fotball og golf, der vinneren får heder og ære i premie. I tillegg til publikumskonkurransen vil det bli en egen konkurranse for lokalkjendiser, bebuder Ole-Christian Østreng i arbeidsgruppa.

Annemieke van Middelaar i arbeidsgruppa forteller at det i år ikke vil bli noen underholdning på kveldstid i forbindelse med årets arrangement.

– Aurskog-Hølands kulturarena Bjørkelangen skole åpner offisielt denne helga, med program kveldstid fredag, lørdag og søndag, pluss dagprogram lørdag. Vi ønsker at alle skal få muligheten til å få med seg begge deler. Det vil for øvrig gå veteranbuss fra sentrum til kultursalen på dagtid lørdag, sier Middelaar.

LES OGSÅ: Elene fyller 40: – Jeg er heldig som har foreldre og svigerforeldre som alltid stiller opp, uten dem hadde ikke kabalen gått opp

I tillegg til boder og konkurranse blir det mat fra hele verden i teltet i Tusenårsparken.

– I år er det med tilbydere fra flere nasjonaliteter enn noensinne. Alle smaksprøver, både i teltet og i bodene, er gratis, bebuder Rita Lindblad Berget i arbeidsgruppa.

Det vil også bli forsøkt avholdt en ølbryggerkonkurranse dersom nok bryggere melder interesse.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken