Grønntrøyene fra Aurskog tapte hele 0-6 mot Skjetten 2, og Fet slo bunnlaget Skårer 5-2.

Borte mot Skjetten 2 ble AFSK overkjørt av et meget sterkt hjemmelag. Målene rant inn jevnt og trutt, og det endte med hele seks baklengsmål

– Det er bare å erkjenne at vi møtte et lag som var noen hakk for gode. Jeg har ikke noe å utsette på moral og innsats, og vi fikk bare se forskjellen på spillere fra en 3. divisjonstropp, som trener fire-fem ganger i uka, mot et lag som trener én. Grei overkjøring, sa AFSKSs trener, Jørgen Johannessen Kind.

Det positive AFSK kan ta fra kampen er at to 16-åringer kom innpå til debut. Sebastian Stenbakk og Jonas Delphin Teigum fikk spilletid. Også juniorkeeper Ole Haugen var debutant.

Fet med mange unggutter

Det har vært en tøff periode for Fet, men på fjerde forsøk tok de en ny tre-poenger i 5. divisjon da de slo Skårer 5-2 borte. Og det med flere unge spillere. 16-åringene Christoffer Sypriansen og Maximillian Fuløp debuterte, og sammen med fem andre juniorer har Fet fått ned snittalderen betydelig.

Junior Jostein Bjerkvoll sendte Fet i ledelsen, men Skårer utlignet like etter. En ny junior i Henrik Fossum Dolva snedte Fet opp i 2-1, før rutinerte Lasse Bergan Foss scora to mål på ett minutt. Skårer reduserte en gang, før innbytter Martin Lamptey satte inn kveldens siste scoring.

– Fet har jobbet målrettet i flere år for å tette hull i ungdomskullene, og sikre god egenrekruttering til eget A-lag. Med gode læremestere som Espen Søgård, Lasse Bergan-Foss og Marius Tolcsiner var seieren mot Skårer aldri truet. Det målrettede arbeidet begynner å bære frukter, og det lover godt for fremtiden, sa Kjetil Moren Bråthen i Fet.

Både AFSK og Fet spiller neste seriekamp på tirsdag. AFSK møter Skedsmo 2 hjemme, og Fet får besøk av serieleder Løvenstad.

Bittert tap for Søndre Høland

For Søndre Høland lå alt til rette for å klatre opp på 2. plass mot Skedsmo 2.

Sebrastripene skulle derimot slite mot rekruttene til Skedsmo. De kom tidlig under med 0-1 før det løsnet for hjemmelaget. Eirik Olsen scoret to og Jonas Stigen satte inn 3-1.

Så kom 11 tunge minutter. Emil Eriksen scoret tre mål for Skedsmo 2 og to av de kom på overtid. Søndre Høland beholder 3. plassen til tross for tapet, og er kun ett poeng bak opprykk.

Lokal toppscorerliste i 5. divisjon:

1 Szymon Krolikowski, AFSK

2 Joachim Osvold, Fet

3 Per Einar Martila, Blaker

4 Martin mathisen, Blaker

4. Lasse Bergan Foss, Fet

6 Marius Tolsciner, Fet

7 Mathias Karlsson, Blaker

8 Eirik Holm Olsen, SHIUL