Nettavisen: Sommeren nærmer seg med stormskritt, og det har allerede begynt å bli litt varmere i været.

Men hvilken is skal du velge, en gammel klassiker eller kanskje en nyhet?

Velger du en nyhet, kan det være greit å vite litt hva andre tenker om de nye iskremene som har kommet i frysedisken i norske butikker før du prøver den.

Svaret får du her. Nettavisen har nemlig gjennomført en stor test av årets iskremnyheter fra Diplom-Is, Hennig-Olsen, Isbjørn-Is og Isbilen, First Price, Jacobs Utvalgte, Kolonihagen, Coop og Eventyr Is.

Noen av isene i testen er kommet i ny og forbedret utgave, noen er gamle klassikere som er tilbake og andre er helt nye.

Testpanelet er en «folkejury» og består av totalt 39 kvinner og menn i alderen 23 til 61 år. Det er i snitt 7 til 10 testere av hver is. Alle har gitt en karakter mellom 1 og 10, hvor 10 er høyest karakter. Vi har regnet på hva som er median-karakteren.

Det er både småiser og boksiser med i testen. Lenger ned i saken finner du en oversiktlig tabell med alle resultatene.

SMÅIS

I testen er det en rekke småiser, det vil si is på pinne for eksempel. Vurderingene er sprikende.

Nude eksotisk frukt (Hennig-Olsen)

Karakter: 3


Det er varierende smaksinntrykk av denne isen blant testpanelet.

Her hadde jeg enorme forventninger. Trodde jeg skulle få en frisk og deilig smakseksplosjon, men blir i stedet fryktelig skuffet. Småbitter i smaken og kun nedtur her i gården, mener Bjørn Vegar (30), og gir karakter 2.

Lars (46) er mer positiv og gir isen karakter 7.

– Ingenting i veien med denne, den fortsetter tradisjonen til Nude med sterk smak av den ekte frukten. Personlig blir ikke dette en favoritt, men absolutt innafor.

Crème Cappuccino (Hennig-Olsen)

Karakter: 5


For både Lars (46), Martin (30) og Jakob (24) står denne isen til karakter 9, som er den høyeste karakteren denne isen får.

Strålende balansert mellom fyldig krem og klar kaffemak, som ikke smaker pulverkaffe og ikke er for søt. Reklameres med at det er ekte kaffe i, og det merkes. Baksiden er at det er en noe bitter ettersmak, men ellers strålende is, mener Jakob.

Stein (45) var ikke like fornøyd, og gir karakter 4.

Sjokoladetrekk ble altfor søtt i forhold til selve isen. Med et mer bittert mørkt sjokoladetrekk ville denne blitt super, sier han.

Dyreparken fersken og eple med jordbærsmak (Hennig-Olsen)

Karakter: 7

Hiv og hoi, denne var frisk og god. Her har de gått for smaken av søt frukt. Kombinasjonen av fersken og eple gikk rett hjem hos meg. Passe størrelse også. Man rekker å spise den opp før den begynner å smelte, mener Edvard (25) og gir karakter 7.

Den høyeste karakteren noen i testpanelet har gitt denne isen er imidlertid en 8-er.

Martin (30) synes derimot isen kun sto til karakter 3.

Utrolig lite smak. Skjerpings, Hennig-Olsen. Kan ikke kalle isen for «Dyreparken» og så smaker isen som en slapp vaskemopp, sier han.

Smil pinneis (Hennig-Olsen)

Karakter: 7

Flere i testpanelet mener isen var god, men det er noe sprikende vurderinger selv om den alt i alt fikk god karakter. Den høyeste karakteren den har fått er en 9-er.

Henrik (30) gir den en 8-er, selv om han er veldig fornøyd med isen.

– Smaker akkurat som forventet, hvis man har høye forventninger. Vi kan slå fast at vaniljeis med sjokoladetrekk, sammen med et hint av Smil-karamell, er en vinner, sier han.

Anders (32) var ikke fornøyd, og gir karakter 3.

Nei, her må de skjerpe seg. Jeg elsker Smil, men karamellen dukker jo først opp når man har spist rundt 30 til 40 prosent av isen, hvis jeg skal være sjenerøs. Når det er karamell som blir lovet, så må jo karamellen dukke opp helt i toppen av isen! Fader heller, sier han.

Sitting Original (Diplom-Is)

Karakter: 5


«Sitting Original» er riktignok ny i isdisken i år, men du har nok sett den før – bare med annen innpakning. Da isen var i salg fra 2008 til 2015 gikk den nemlig under navnet «Sitting Bull».

Både Lars (46) og Tormod (29) gir isen karakter 8.

– Denne tror jeg blir storfavoritt blant barna. Sprø og digg strøssel og mild, søt og god fløteis. Men obs, ikke åpne denne i bilen, da får du tuttifrutti overalt! sier Lars.

Mario (38) gir derimot karakter 2, med begrunnelsen at det var litt for mye strøssel og at isen var for søt.

– Hadde det ikke vært noe strøssel (som det er for mye av, uansett), så kunne denne isen ha fungert noenlunde. Nå er den imidlertid for søt og kvalmende i lengden, forklarer han.

Lollipop Pæresplitt – flerpakning (Diplom-Is)

Karakter: 4


Victoria (30) mener denne isen står til bunnkarakter, og gir en 1-er.

– Denne kommer jeg ikke til å kjøpe igjen. For noe kliss! sier hun.

Andre gir derimot isen en vurdering rundt midt på treet, men for Bjørn Vegar (30) var dette en slager.

– Her snakker vi! Perfekt miks mellom fløteis og frisk pæreis. Denne er et must for alle med plass i fryseren, sier han, og gir karakter 8.

Kræsj Green (Diplom-Is)

Karakter: 6


Denne isen gikk helt hjem hos Tormod (29). Isen er en grønn variant av tidligere «Kræsj Pink», men smaken er foreløpig ukjent. Uansett var Tormod fornøyd, og gir karakter 10.

– For en fantastisk smak av barndom! Det enkle er ofte det beste, og denne slageren bekrefter ordtaket. Det relativt enkle sjokoladetrekket gir en fin ekstra dimensjonen til den like enkle saftisen. Høydepunktet er den altfor søte tyggisen. Den smaker kunstig, akkurat slik den skal. Dette er nok ikke en is for de fisefine, men tar meg tilbake til en sommerdag på en campingplass i Østfold på starten av 2000-tallet. Ekstra pluss for bobleegenskapene til tyggegummien. Bedre blir det ikke, sier han.

Bjørn Vegar (30) synes også isen var god, men gir den ikke like høy karakter som Tormod. Han går derimot for en 7-er.

– Det er aldri enkelt å skulle levere en god oppfølger, men her treffer de godt. Bygger videre på vinnerformelen fra originalen, og treffer godt med den nye smaken! sier han.

Det er imidlertid veldig sprikende vurderinger på isen, og Maria (32) er en av dem som ikke var like fornøyd med smaken av denne nyheten.

– Nei, nei, nei. Denne orker jeg ikke å spise opp. Smaker bare kunstig, sier hun, og gir karakter 2.

Royal trippel lakris (Diplom-Is)

Karakter: 3,5


Til tross for dårlig totalkarakter, er ikke alle i testpanelet enige om at isen var så dårlig.

– Wow! Snakker vi rett og slett årets isnyhet? Perfekt for alle lakris-elskere. Skallet har salt lakris og skaper en perfekt kontrast mot den søte isen. Herregud så glad jeg ble av å spise denne, sier Bjørn Vegar (30), og gir karakter 10.

Vurderingene er sprikende, og flere mener lakris ikke passer sammen med is. Deriblant Maria (32) som gir isen karakter 1.

Sigurd (37) gir derimot karakter 6 – for han har ingenting imot lakris sammen med is.

– For en som elsker lakris kan lakris-is aldri bli helt feil, men det tykke lakrisskallet blir faktisk litt mye. Foretrekker Isbjørn-is sin lakris-is som har tynnere skall og mer fyldig is-konsistens. Den er likevel helt innafor om man er glad i lakris, forklarer han.

Royal trippel frappe (Diplom-Is)

Karakter: 5


– En is av klasse, men med muligheter for lett kvalme utover ettermiddagen. Smaken var voksen og på alle måter god, mener Alex (44), og gir karakter 8.

Tormod (29) støtter karakteren, mens noen mener isen er både en 2-er og en 3-er. Blant andre Victoria (30) mener derimot at isen er en 5-er.

– Jeg elsker kaffe og jeg elsker is, men jeg er litt skeptisk til kombinasjonen. Den har en ettersmak av kaffe som jeg ikke er så fan av, men sjokoladetrekket leverer til toppkarakter, sier hun.

Kombo (Diplom-Is)

Karakter: 6,5


Lars (46) er begeistret, og gir karakter 9 til denne isnyheten, som for øvrig kun selges i Coop-butikker.

– Veldig anstendig, denne! Fin balanse mellom sjokolade og fløte. Bonus med kjeks, men ikke så god som Sandwich. Kjøper denne på nytt, sier han.

Resten av testpanelet synes stort sett isen var midt på treet. Hedda (23) forklarer sin karakter 5 blant annet med at kjeksen på den ene halvdelen av isen ikke var så god. Bjørge (26) var hakket mer fornøyd, og gir karakter 7 med følgende forklaring:

– Kult konsept, men den får trekk i karakteren for at den er vanskelig å holde. Jeg synes heller ikke isen eller trekket holder veldig høy kvalitet, sier han.

Dumle Snacks (Diplom-Is)

Karakter: 4,5


Testpanelet er ikke enige om hvor god Dumle-isen er. Sigurd (37) mener imidlertid den står til en 8-er.

– Denne er solid. Luftig konsistens på fløteisen, og sprø og crispy på utsiden. Smaker nydelig Dumle. Manger det lille ekstra for å nå helt opp, men absolutt blant de bedre, mener han.

Erik (51) er ikke enig, og gir karakter 2.

– Dumle gir gode assosiasjoner, men kjente ikke helt på de da jeg smakte denne, sier han.

Fazer Tyrkisk Peber – flerpakning (Diplom-Is)

Karakter: 6


Denne elsket Sigurd (37), men nå er han også glad i lakris til vanlig. Isen får karakter 10 fra ham.

– Er du en lakris-elsker vil du elske denne! Sprøtt lakris-skall utenpå og en passe hard lakris-kjerne inni. Perfekt mengde lakris, og kombinert med nydelig fløteis rundt blir dette en vinner. Den er heller ikke for stor, så man spiser den opp før man blir kvalm. Toppkarakter! forklarer han.

Flere gir isen ganske god karakter, både 6, 7 og 8, mens én gir karakter 3 og to gir karakter én. Victoria (30) er en av dem som gir bunnkarakter.

– Her var det ingenting som stemte. Isen har en merkelig konsistens, og lakrisen er alt for salt og passer ikke til isen, forklarer hun.

Go Nuts (Isbjørn is)

Karakter: 7,5


Veldig god. Minner om «Snickers»-is. Passelig størrelse. Litt vanskelig å spise uten å grise. Smelter fort i sommervarmen, sier Maria (27) som gir karakter 9.

Alt i alt er testpanelet positive til denne isen, men Oda (27) mener den er litt for lik «Snickers»-isen – men gir likevel karakter 7.

Veldig god, men dette smaker som en kopi av «Snickers»-isen. Smaken er kliss lik. En vaskeekte copycat! Kan dette være greit da? spør hun.

Isbjørn-isene selges på Rema 1000 og gjennom Den Norske Isbilen.

Dobbel kokos (Isbjørn is)

Karakter: 6


Denne isen fra Isbjørn is er tilbake etter at det ifølge Isbjørn is har vært «utallige kundehenvendelser» siden sist den var i salg.

Maria (27) kunne ikke vært mer fornøyd med denne isen. Hun mener den er så god at den får toppkarakter.

Min nye favoritt! Håper den blir et fast innslag. dobbel sjokolade og spandabelt med fyll. Litt vanskelig å spise uten å grise, men det er verdt sølet. hadde vært enda bedre om det var kokos i selve vaniljeisen, som ble lutt kjedelig etter dobbel sjokoladetrekk med fyll.

Mens Martin (30) synes det var for lite kokossmak, og gir karakter 5, mener Sigurd (37) at isen er en 3-er og er for spesiell.

– Artig is. Godt med ett tygg, men så blir det fort litt for sært. Kan være verd å prøve en gang, men kommer aldri til å bli en is man kjøper igjen og igjen, sier han.

Lakrispinne (Isbjørn is)

Karakter: 8,5


Denne lakris-isen fra Isbjørn is er ikke ny, men skal ifølge Isbjørn is ha mer smak av lakris enn tidligere.

Lakrispinne er testens vinner!

Oi! For en god lakrissmak! Dette var en svært vellykket is, som er akkurat passe søt og med en tydelig, men god, smak av lakris, mener Tormod (29) og gir karakter 9.

Martin (30) og Bjørn (49) mener den fortjener karakter 10.

– Elsker lakris-is! Elsker denne! sier Bjørn.

Testpanelet er stort sett enige om at isen var god, men Anders (32) gir isen karakter 1.

Nå er jeg ikke kjempefan av lakris i utgangspunktet, men hvis dette er «ny og forsterket», så lurer jeg på hva slags syke greier de hadde i landets frysedisker før dette, sier han.

Crispis – flerpakning (Isbjørn Is)

Karakter: 6


Denne er ikke ny, men det er først nå den blir tilgjengelig for hele Norge gjennom Remas butikker. Crispis har lenge blitt solgt gjennom Isbilen, men det er en variant i et litt større format, opplyser Isbjørn is.

Denne var veldig god. God sjokoladesmak, og crispy biter i trekket. Noe mektig, og på den søte siden, så godt den ikke var større, mener Monika (34), og gir karakter 7.

Martin (30) gir den en 8-er, den høyeste karakteren denne isen får i testen.

– God smak på sjokoladen og crispy-elementene, men vaniljeisen kunne vært bedre, mener han.

Lars (46) gir karakter 2, og mener den var knapt spisbar.

– Tam, ubehagelig smak. Det finnes så mange bedre alternativer på markedet at det blir et stort NEI på denne, sier han.

Minis melkesjokolade og mandel – flerpakning (Isbjørn is)

Karakter: 6


Minis-isen kommer i en flerpakning, og er rettet mot den voksne forbrukeren ifølge Isbjørn is.

Snakker vi rett og slett testens beste fløteis? En enkel mandelis er ikke det mest sexy du finner, men dæven så godt dette var! mener Bjørn Vegar (30), og gir karakter 8.

Anders (32) mener isen fortjener karakter 9

– En av testens soleklare vinnere for min del. God og rund smak, og god andel mandelbiter.

Janinti (27) var ikke like fornøyd med smaken, og gir karakter 4.

Sjokoladetrekket med mandel er godt og ganske tykt. Vaniljeisen inni smaker syntetisk. Liker størrelsen. Akkurat passe stor!

Minis Pistasj og makroner og kaffe latte – flerpakning (Isbjørn is)

Karakter: 7


Testpanelet er absolutt ikke enige om hvor god denne isen var.

– Om du er skikkelig fysen og har lyst på sjokolade velg denne isen, oppfordrer Alex (44) og gir karakter 8.

Håkon (23) er enig i karaktersettingen, selv om han ikke liker kaffe. Helle (25) mener derimot isen fortjener karakter 10.

– Ny favoritt! Denne var fantastisk god. Likte spesielt makron og pistasj, sier hun.

Janinti (27) er helt uenig, gir karakter 2, og forklarer at den var for søt for hennes smak.

– Veldig tykt lag med karamell innenfor sjokoladen. Ville vært bedre uten. Forsynt etter en halv bit, sier hun.

First Price Sandwich is – flerpakning (Norgesgruppen)

Karakter: 5


Sandwich is er ikke noe nytt, men nå har Kiwi- og Meny-eier Norgesgruppen lansert en flerpakning med First Price Sandwich is. Testpanelet mener denne er midt på treet.

Dette ble en tynn kopi av en ellers suveren is. Billigversjonen når rett og slett ikke opp, mener Bjørn Vegar (30) og gir karakter 3.

Håkon (23) gir karakter 6, som er den høyeste karakteren denne isen får i testen.

– Helt grei smak. Kunne spist mer, men merker at den er billig, sier han.

Kolonihagen «Italiensk Fruktis» sitron (Rema 1000)

Karakter 8


Kolonihagen, som er blant Remas egne merkevarer, har nå lansert det de kaller fruktis, og den har tre ulike smaker. Det er fruktis på pinne hvor smakene «sitter ordentlig godt» ifølge produsenten.

Isen med sitronsmak havner på en delt andreplass i Nettavisens uhøytidelige istest.

– Wow! Så frisk og syrlig! Denne kommer til å være perfekt på varme sommerdager. Denne kommer jeg til å kjøpe mye av sommer, sier Bjørn Vegar (30), og gir karakter 10.

Han får støtte fra Sigurd (37).

– Klink tier. Midt i blinken for meg. Elsker sitron og ren limonade-smak. Denne smaker ren sitron uten for mye sukker og kunstig smak. Helt nydelig! sier han.

Flere i testpanelet mener at denne isen er en vinner, selv om resten ikke er enige i at den står til toppkarakter. Helle (25) er en av dem som legger seg på en 9-er.

– Veldig tydelig smak av sitron. Frisk og god. Litt lengre ettersmak enn jordbær og mango, som gir et litt bedre inntrykk. Du må like surt! sier hun.

Kun én gir en karakter under 5 til og lander på en 2-er.

Kolonihagen «Italiensk Fruktis» mango (Rema 1000)

Karakter 6

Isen med mango-smak når ikke opp til en 10-er, men Tormod (29) gir den en 9-er.

– Jeg er glad i Smil-sjokolade, men Smil-isen (fra Hennig-Olsen) skuffet stort. Jeg var derfor svært spent da jeg skulle teste mango-isen, mango er nemlig en av mine favorittfrukter. Etter å ha smakt denne isen er det også en av mine favorittiser, men den mangler litt «dybde» for å nå helt opp, forklarer han.

Anders (32) og Martin (30) er ikke enige. De gir henholdsvis karakter 4 og 2. Martin på sin side savner mangosmaken, mens Anders mener Kolonihagen treffer bra på mangosmaken.

– Men mangosmaken er jo fra naturens side litt anonym, og isen bærer således preg av det også. Vet ikke helt hva de kunne gjort annerledes, men jeg kommer ikke til å kjøpe denne, sier Anders.

Kolonihagen «Italiensk Fruktis» jordbær (Rema 1000)

Karakter 6

Heller ikke denne får noen 10-ere, men Tormod (29) mener den er god nok til å få karakter 9.

– Jordbær er min nye favorittissmak. Nok en nydelig jordbæris, men det er for lite ettersmak til at den når helt opp, sier han.

Helle (25) gir karakter 8, og mener isen er god og «perfekt til sommerdager». Martin (30) mener den ikke smaker noe, og etterlyser jordbærsmaken – og gir karakter 2.

Choco Crisp – flerpakning (Coop)

Karakter: 5


En av Coops nye iskremer faller ikke helt i smak hos testpanelet, og karakterene ligger midt på treet. Tre av testerne har imidlertid gitt karakter 7.

Sjokolade og vanilje dekket i hva enn dette crispy-greiene er. Fin sødme og god smak. Kan spises av barn så vel som voksne, mener Alex (44), som gir en 7-er.

Maria (32) gir karakter 1, og spør om denne nyheten fra Coop egentlig er en is.

– Det føles mer som nøttesjokolade med bitte litt iskrem på. Fysj og fy! sier hun.

Fruit Basket – flerpakning (Coop)

Karakter: 5


Dette er den andre isnyheten fra Coop, som er en flerpakning av saftis med fruktjuice, og det er tre ulike smaker på isene i pakningen.

Kjedelig og ikke spesielt god, men ikke direkte vond heller. Dumt å bruke penger på denne, da kan man like gjerne ta seg et glass saft, mener Hedda (23), og gir karakter 3.

Bjørge (26) mener isen ikke bør får mer enn karakter 1.

Direkte fæl. «Kræsj Green» (fra Diplom-Is) framstår som delikatesse i forhold til denne, sier han.

Tormod (29) er uenig, og mener isen fortjener en 7-er.

– En positiv overraskelse. Frisk og god smak, passelig søt. Den smaker kanskje ikke som fersk frukt, men unngår den typiske kunstige smaken som mange andre iser har, mener han.

Level-saftis (Eventyr Is)

Karakter: 4

Det er Coop som selger denne nyheten fra «Eventyr Is». Saftisen har tre ulike smaker i én pinneis.

Testpanelet er ikke begeistret av denne isen.

Dette er vel is nummer 30 for min del over to dager, men en av de absolutt verste. Fyttikatta, for en kunstig og fæl fruktsmak. Det er mulig jeg kjøper inn en pakke av denne isen, kun for å servere til gjester som ikke vil dra hjem. Når denne kommer på bordet tipper jeg de finner veien ut selv, sier Tormod (29) humoristisk, og gir karakter 1.

Flere i testpanelet mener den smaker noe kunstig, og karakterene er noe varierende. Den beste karakteren den har fått er en 8-er, og det er Håkon (23) som mener den når såpass høyt opp.

– Frisk og god! Hadde kjøpt denne på en varm sommerdag, sier han.

Cookie Dough sandwich-is (Eventyr Is)

Karakter: 5,5

Det er Coop som selger denne nyheten fra «Eventyr Is».

Cookie Dough sandwich-is består av to runde kjekser med is i midten. Den får én 9-er og to 1-er. Ellers er testpanelets vurderinger noe varierende.

– Her treffer de blink! Perfekt match mellom kjeks og is. Smakene er gode, og konsistensen er bra. Den litt nøkterne størrelsen gjør også at dette ikke blir kvalmende. Veldig bra! sier Bjørn Vegar (30) og gir karakter 9.

– Jeg hadde store forventninger til denne isen, men den når dessverre ikke helt opp. Den er litt for søt, og kjeksen er litt for bløt. Det er nok ikke denne isen jeg vil gå for i sommer, men den var absolutt spisbar, mener Tormod (29) og gir karakter 5.

BOKSIS

I testen er det tolv ulike boksiser fra ulike leverandører. Vi skal nå se på resultatet av testen av boksisene.

Jacobs utvalgte jordbærsorbet – boksis (Norgesgruppen)

Karakter: 8


«Jacobs utvalgte» er Kiwi- og Meny-eier Norgesgruppens egne merkevare. Isen finnes hos Meny og Jacobs, men også i en del Spar- og store Bunnpris-butikker.

Boksisen med jordbærsorbet havner på en delt andreplass i Nettavisens uhøytidelige istest.

– Helt nydelig. Fantastisk jordbærsmak. Denne kan jeg spise meg fet på, mener Tormod (29), og gir den karakter 10.

Martin (30) er enig i karaktergivingen. Testpanelet for øvrig gir noe lavere karakterer, men det er flere 8-ere.

– Wow. Dette smaker skikkelig jordbær. Kanskje enda bedre enn sjokoladeisen – og sjokolade er min klare favoritt, sier Lars (46), og gir karakter 8.

Alle i testpanelet er imidlertid ikke like enige. Mens Elina (30) gir karakter 3, og mener isen smaker kunstig, mener Bjørn Vegar (30) at isen er karakter 4 med følgende begrunnelse:

– Denne åpner friskt, men så blir det veldig fort kvalmende. Smaker mer jordbærsyltetøy enn jordbærsorbet, dessverre. Ingen favoritt, sier han.

Jacobs utvalgte hasselnøttiskrem – boksis (Norgesgruppen)

Karakter: 6


Vurderingene er sprikende, men isen får ingen høyere karakter enn 8, som Maria (27) gir.

– Mye hasselnøtt-smak. Ikke for søt. Tilfredsstillende, oppsummerer hun.

Alex (44) mener derimot den kun står til en 2-er.

– Hvem skulle tro at en hasselnøttis smaker hasselnøtt? Vel, denne smaker hasselnøtt, og det er ikke en god smak for en is. Av en eller annen grunn minner smaken om en dyrebutikk. Plusspoeng for å ha skapt en is som smaker som den lover. Minuspoeng for i det hele tatt å tro at det er en god idé. Kvalmende, mener han.

Jacobs utvalgte portvin- og sviskeiskrem – boksis (Norgesgruppen)

Karakter: 3


Portvin og svisker – kan det bli en god kombinasjon når man blander det med is? Testpanelet er ikke overbevist.

– Jeg synes svisker er godt, og kan gjerne ta et glass portvin når det passer seg. Men dette smakte dårlige svisker og billig portvin, mener Tormod (29) og gir karakter 4.

– Dårlig kombinasjon. Jeg hadde høye forhåpninger til denne. Portvinen er overveldende og overkjører den naturlige søte sviskesmaken, og gjør at det smaker litt oppkast, sier Maria (27), og gir karakter 1.

Martin (30) var den eneste som var noe positiv, og gir karakter 7.

– Smaken var bedre enn navnet. Fin og balansert smak, sier han.

Jacobs utvalgte sjokoladeiskrem – boksis (Norgesgruppen)

Karakter: 6


Sjokoladeis er alltid en slager for sjokoladeelskere, men hva mener testpanelet om denne nyheten fra Jacobs utvalgte?

Digg! Dette er kvalitets-sjokoladeis! Denne kunne jeg spist både to og tre skåler av, sier Lars (46) og gir karakter 8.

Flere gir karakter 6 og 7, isen får også karakter 4 og 3, og den minst fornøyde er Maria (27) som gir bunnkarakter.

Smakte ikke så mye sjokolade. Altfor sterk i smaken. Prøver å skjule dårlig is med sjokoladebiter. Vanskelig å lage dårlig sjokoladeis. Jacobs fikk det ikke til så bra, mener hun.

Sørlandsis Sjokokirsj til boksis (Hennig-Olsen)

Karakter: 5


Testpanelet gir karakterer mellom 1 og 10 til denne isen. Vurderingene er altså sprikende. Tormod (29) mener isen står til bunnkarakter, og kaller smakstesten av «Sjokokirsj» for «en katastrofe av en isopplevelse», fordi isen var kvalmende og hadde kunstig smak.

Anders (32) er totalt uenig, for han mener isen var god og står til toppkarakter.

– Jeeeess! Legenden er tilbake, og takk for det. Denne smaker barndom og lykke. Ta meg tilbake! sier han.

Royal trippel magi – boksis (Diplom-Is)

Karakter: 5


– Nam! Perfekt kombinasjon vaniljeis, sjokolade og salt karamell, mener Trine (33) og gir karakter 8.

For Maria (32) ble ikke dette en god smaksopplevelse. Hun gir isen karakter 2.

– Isen smakte godt først, men plutselig dukket det opp én (eller kanskje flere) smak(er) som var så voldsomt søtt at jeg nesten besvimte, sier hun.

Selv om Bjørge (26) gir karakter 5, er han enig med Maria i at smakskombinasjonen ikke funker helt.

– Royal gjør seg best på pinne, hvor trekket og isen fungerer godt i lag. I miks blir det litt mer en kvalmende gjørme. Denne gjørma er dog god, men likevel, forklarer han.

Kræsj Pink – boksis (Diplom-Is)

Karakter: 4


«Kræsj Pink»-isen husker vel alle som er født i 1990-årene? Det var en pinneis hvor det var tyggis pakket inn i blått papir som fungerte som isens pinne. lsen ble for første gang lansert i 1986, og var på markedet fram til 2012. Den byttet imidlertid navn i noen år, og er også kjent som «Bestis Bubbla». I 2020 kom den tilbake på markedet, men i 2023 får du ikke kjøpt én og én is – kun flerpakning.

Men en gladnyhet til alle som liker «Kræsj Pink» og kuleis er at Diplom-Is nå har lansert klassikeren i en boksis-variant. Den har Nettavisens testpanel smakt på.

Den høyeste karakteren som er gitt, er en 8-er, mens Bjørn Vegar (30) mener den ikke når lenger opp enn til karakter 7.

– Denne er fin! Frisk og kremete. Må være perfekt å flekke opp et par slike bokser på bordet under en barnebursdag, sier han.

Alle er imidlertid ikke imponerte.

Totalkrasj for boksvarianten av denne pinneklassikeren. Ikke har den tyggegummi, og ikke er den god. En av få iser jeg har «uffet» meg over ved første bit. Kunstig og fæl smak. Vurderte å gi den en ener, men de andre med bunnscore er så forferdelige at det ikke blir riktig, sier Tormod (29) og gir karakter 2.

Lollipop Pæresplitt – boksis (Diplom-Is)

Karakter: 4


Denne boksisen selges kun i Coop-butikker, og er ikke en vinner hos testpanelet i Nettavisens uhøytidelige test.

Den er frisk, men smaker for kunstig. Det trekker opp at den har en ganske mild og rund smak, men dette er en is som jeg tror ikke vil overleve til neste år, mener Tormod (29), og gir en 5-er.

– Saftis i boksversjon blir litt merkelig. Denne smakte også kunstig, og blir ingen favoritt her, mener Sigurd (37), og gir isen karakter 3.

Victoria (30) er mer positiv, og gir karakter 6.

Denne var overraskende frisk og god. Kan kanskje bli litt kvalmende hvis man spiser mye, men en liten kule i ny og ne kan funke, sier hun.

Banansplitt – boksis (Diplom-Is)

Karakter: 3


Banansplitt-isen kommer i en 1,2 liters isboks, i likhet med «Kræsj Pink» og «Lollipop Pæresplitt». Den selges imidlertid kun i Coop-butikker.

Isen er imidlertid ikke populær hos testpanelet.

Jeg er egentlig for konseptet banansplitt og har smakt kuleis som har denne blandingen i seg, men her smaker altså banandelen så kunstig at jeg grøsser, mener Maria (32) og gir karakter 4.

Trine (33) var enda mindre imponert.

Nei. Denne klarte den utrolige kombinasjonen å være kvalmende og smakløs på én gang, sier hun, og gir karakter 1.

Mövenpick Tiramisu – boksis (Diplom-Is)

Karakter: 3


Isen får flere 2-ere og 3-ere, og ble ingen suksess blant testpanelets deltakere.

– Ikke litt god engang, æsj, mener Håkon (23), og gir karakter 2.

Tormod (29) gir karakter 1, og takler ikke denne isen.

– Et tjukt lag med det jeg antar er pulverkaffe gir en altfor hissig kaffesmak, før en eller annen kunstig smak jeg ikke klarer å sette tunga på hva egentlig er. Jeg har smakt så mye dårlig is i denne testen at jeg var sikker på at bunnen var nådd, men det virker ikke sånn. Hvis du liker å spise pulverkaffe og kunstig søtning er dette isen for deg, sier han.

Lars (46) er den mest positive, og gir karakter 7.

Nam! Sammen med noen bær eller et eller annet litt syrlig, blir denne digg. Litt for søt og tung på egen hånd, sier han.

Vaniljeglis – boksis (Isbilen)

Karakter: 5,5


Isbilens nye boksis med vaniljesmak havner midt på treet totalt sett, og den høyeste karakteren er 7.

Sigurd (37) mener den er en helt klassisk vaniljeis.

Ingenting galt med den, men ikke den beste vaniljeisen jeg har smakt, sier han, og gir karakter 6.

Også de andre testdeltakerne synes den er helt grei, og 4 er den laveste karakteren.

Jordbærlykke – boksis (Isbilen)

Karakter: 6


Isbilens «Jordbærlykke» havner også cirka midt på karakterskalaen totalt sett, og også her er 7 den høyeste – og 4 den laveste – karakteren testerne har gitt.

Isbilen er rett og slett flinke til å lage iskrem. Det er ikke bare det faktum at man får det levert på døren virker det som. Denne tror jeg vil falle i smak hos både unge og voksne, sier Anders (32) og gir karakter 7.

Håkon (23) gir karakter 4, med begrunnelsen at det ikke er noe spesielt med den.