Lommeboken er ikke avgjørende for hva man kan delta på.

Næringslivet, næringsforeningen og Høland og Setskog Sparebank har stor tro på konseptet de har utført i flere år – at aktivitetsparken skal være gratis for alle.

– Det er viktig for oss som sponsor at det er et arrangement som er tilgjengelig for alle, sier Siri Mortensen, kunderådgiver i Høland og Setskog Sparebank på Bjørkelangen til Indre Akershus Blad

En utfordring arrangørene har støtt på, er å få tak i event-arrangører som har travle tider fremover. Senterleder i Amfi Bjørkelangen Torg, Bjarke Juhl, forteller at de bruker lokal ansiktsmaler i år og synes det er fint at disse tilbuden kommer fram.

I tillegg til bodene er lekeparken for barna det største som skjer på Bjørkemart’n. Hele plenen i Tusenårsparken ved Amfi Bjørkelangen Torg blir brukt blant annet til hoppeslott, skumparty, underholdning og ansiktsmaling.

– Alt startet med at man skulle finne på aktiviteter for å ha en samling på Bjørkelangen, og organisere dette for både voksne og barn på en sommerdag før de fleste drar på ferie, sier Bjørg Lunder prosjekt- og markedskonsulent i Høland og Setskog Sparebank på Bjørkelangen.

– Utrolig givende

Lekeparken er et tilbud som har blitt arrangert i mange år og arrangeres for at folk skal kunne benytte seg av en dag ute med aktiviteter, lek, moro – og ikke minst: Å kose seg.

– Det er utrolig givende når man ser unger som nødvendigvis ikke har hatt så gode og fine opplevelse før, får det der de bor. Jeg har stått der tidligere og sett de som virkelig får igjen for dette. De får minner for livet. Det er Bjørkelangen og det er Bjørkemart’n, og det er en viktig merkevare å bygge videre på, forteller Juhl.

Lunder håper folk fortsetter med å være flinke til å ta med ungene på aktivitetene som settes i stand. Det er en dag hvor man kan møte på mange folk som enten er jevngamle, klassekamerater eller barnehagevenner – og leke i et litt annet miljø enn det de er vant til.

– Jeg håper de ukrainske flyktningene i kommunen kan få muligheten til å delta i miljøet. Kanskje noen naboer kan ta dem med seg, slik at de kan være med ut. Det er mennesker som ikke har så mye midler her og som kanskje ikke vet om arrangementet. Sånn sett håper jeg folk hjelper dem litt, forteller Lunder til slutt.