Gå til sidens hovedinnhold

Stolpejakta har startet!

Artikkelen er over 2 år gammel

Startskuddet for ei ny jakt i Sørum har gått. Jaktbyttet står helt stille og formålet er trim og frisk luft.

Stolpejakt er en enkel form for orientering som har blitt populær­­­ her i landet de siste åra. Du kan finne stolper nesten over alt - også i Oslo sentrum – som det er gratis å jakte på.

På Romerike er det stolper i Aurskog-Høland, Skedsmo, Rælingen, Lørenskog, Nittedal, Ullensaker, Nannestad, Gjerdrum, Eidsvoll og Nes fra før.

– Dette blir moro å få i Sørum også! Poenget er å aktivisere både unge og gamle og vi håper folk kommer seg ut på stolpejakt. De har mulighet helt fram til 3. november, når vi avslutter for sesongen, Trine Høiseth i Sørum Idrettslag.

Alle de fire idrettslagene i Sørum står sammen om prosjektet og de har satt ut åtti stolper ved kulturminner, turstier, utsiktspunkt og severdigheter. Høiseth forteller at det er fire vanskelighetsgrader.

– Vi har noe for alle; helt lette og nære turmål som du når med rullestol, sykkel og barnevogn, via andre som du må ut på enkle turer for å finne, til dem som er plassert slik at du må jobbe litt for å komme fram. Det er flest lett tilgjengelige stolper, noen vil du til og med kunne se når du er på handletur.

Frihet

Hver stolpe har en kode som du registrerer, enten på en app, en nettside eller ved å notere koden på stolpejakt-kartet ditt som du kan få på biblioteket og rådhuset, hvis du ikke vil bruke egne kart i mobilappen.

Når du finner en stolpe, kan du samtidig lese litt om stedet du befinner deg på og se flere bilder derfra på telefonen.

– Dette er altså en fin anledning for innflyttere til å bli bedre kjent i nærmiljøet også. Man kommer seg ut og lærer litt om den fine kommunen vår på kjøpet, sier Jan Roland Helander i Sørum kommune.

– Og husk at stolpene må få stå i fred, vi håper vi ikke vil oppleve hærverk!

Kommunen var umiddelbart positiv til tiltaket og har blant annet sørget for å trykke opp kartene med oversikten over de totalt åtti stolpene.

– Dette er så positivt på alle måter, at det er klart vi bidrar. Her får innbyggerne fine turforslag servert, så det er bare å komme seg ut, oppfordrer Helander.

– Hvis du trenger litt drahjelp, vil vi være ved Tertitten i kveld for å veilede. Og det er ikke umulig at du samtidig finner en stolpe i nærheten!

Kommentarer til denne saken