Gå til sidens hovedinnhold

Stølpejakta satte nye rekorder, og nå er vinnerne kåret

Artikkelen er over 3 år gammel

1.264 personer deltok i årets Stølpejakta i Aurskog-Høland. Naboene i Eidslia på Bjørkelangen, Tore Aarnes, Kjell Nilsen og John Ulland, var tre av de som bidro til en vekst på over 30 prosent.

– En fin måte å bli kjent i andre deler av kommunen på, fastslår Tore Aarnes, i likhet med de to andre har han tatt steget over i pensjonistenes rekker.

Trioen har ikke bare deltatt. De har også besøkt samtlige 60 stolper, alle i løpet av de to første ukene. De var imidlertid ikke de eneste som gjorde dette. Ytterligere 141 personer fikk med seg alle stolperne, fra Aursmoen i nord til Hemnes i syd.

– Vi sykler sammen hjemmefra og tar stolpene i fellesskap. Sosialt og trivelig. Vi har deltatt hvert år og håper tilbudet fortsetter, sier trioen samstemt.

Leder for Stølpejakta, Trond Syversen, kan love at det blir nye stølper å jakte på neste år. Da på noen nye plasser. Rømskog, som snart blir en del av Aursog-Høland kommune er et terhvert et aktuelt alternativ.

– I år har stolpene vært plassert ut på fem steder i kommunen; Aurskog, Bjørkelangen, Setskog, Fosser og Hemnes.

– En økning i deltakelsen på over 30 prosent siden i fjor, og 23.627 stolpebesøk i alt, forteller vel at dette er et trimtilbud som har kommet for å bli. Hovedårsaken til populariteten er nok at dette er et lavterskeltilbud som folk i alle aldre kan delta i. Tilgjengeligheten til stolpene er også slik at de aller fleste kan oppsøkes også av funksjonshemmede, forteller Trond Syversen, samtidig som han konstaterer at Stølpejakta har blitt det største organiserte mosjon- og trimtilbudet i Aurskog-Høland.

Som vanlig blir det trukket ut noen vinnere etter endt sesong. I år fikk fem heldige hvert sitt gavekort på 500 kroner fra Høland og Setskog Sparebank.

Ingen i trioen Indre snakket med, var blant de heldige, uten at det betydde noe som helst;

– Vi er amatører og ikke ute etter pengepremier, kommer det kjapt fra Kjell Nilsen.

De uttrukne vinnere i årets Stølpejakt var: Andrea Kolberg, Line Erlandsen, Simon Torvund, Hege Engh, Ingunn Hedum, Øystein Nadden, Isak Lillehol Gadderud, Gudrun Helleve, Lill Hege Torp, Linus Killingmo Iversen.

I tillegg til ordinær stølpejakt, har også årets poster eller stolper blitt brukt som et ledd i skolenes orienteringsundervisning.

Kommentarer til denne saken