Aurskog-Høland Kunstforening har utstilling med kunstneren Nils Aasland på Aur Prestegård til og med søndag 7. mai.

Nils Aasland (f. 1939) er en nestor innen norsk skulptur, men jobber også med grafikk og i blandingsteknikker. Han har sin kunstneriske bakgrunn som utdannet interiørarkitekt og møbeldesigner fra Statens håndverks- og kunstindustriskole (i dag innlemmet i Kunsthøgskolen i Oslo).

Senere hospiterte han i skulpturklassen til billedhugger Per Ung samme sted. Nils Aasland sin produksjon omfavner et mangfold av uttrykk innenfor i utgangspunkt abstrakt retning. Men han har også laget skulpturer og grafikk i figurativ retning. Han har arbeidet med ulike material, men det er skulptur i tre som er hans hovedområde.

Han har gjennomført flere større utsmykningsoppgaver på/for offentlige bygg, hatt mange utstillinger og deltatt på større kunstprosjekter i inn- og utland. Han har statens kunstnerlønn og har hatt tillitsverv i kunstnerorganisasjonene, blant annet leder i Norsk Billedhoggerforening 1999–2002.

På Aur Prestegård stiller han ut skulpturer i mindre format, grafikk blant annet med motiv fra fløtning/Fetsund lenser og arbeider i blandingsteknikk. En mangfoldig utstilling fra en høyt anerkjent kunstner, heter det i en pressemelding fra Aurskog-Høland Kunstforening.