Gå til sidens hovedinnhold

Hyller nasjonalskalden Stein Ove i året han ville fylt 70

Artikkelen er over 2 år gammel

AURSMOEN: Lørdag arrangerer Stiftelsen Aur Prestegård en minnekonsert for Stein Ove Berg, som ville fylt 70 år i år.

«La dette bli min sang» er navnet på minnekonserten for den folkekjære artisten Stein Ove Berg, som skulle ha rundet 70 år den 22. desember i år.

Stein Ove døde i 2002 og den 2. juni skal han minnes som trubadur, låtskriver, tekstforfatter og person.

Forteller om pappa

– Vi starter kvelden med Stein Oves liv. Kristiane Berg er en av Stein Oves døtre. Hun vil fortelle fra pappaen sin sitt liv, fra han var ung til han gikk bort. Vi får også høre fra ordfører Roger Evjen om hva Stein Oves politiske engasjement har betydd for arbeiderbevegelsen og Roger Ødegård minnes Stein Ove som låtskriver og sanger, forteller Ina Nestor i Stiftelsen Aur Prestegård.

Etter dette vil Bergtatte gi publikum en musikalsk opplevelse med Stein Oves viser. Denne gruppa består av venner og musikanter som var med Stein Ove under hans musikalske karriere.

Gruppa består av Jørn Johansen på sang, gitar. banjo og munnspill, Sigmund Gundersen på sang, 12-strengers gitar og mandolin, Asbjørn Berg på sang, gitar og banjo, Eirik Berg på sang og gitar samt Jan Sjølie på kontrabass.

– Er det fint vær vil konserten holdes ute på tunet. Da ber vi alle besøkende om å ta med seg egne stoler. I tilfelle været ikke er med oss, blir konserten inne på låven, forteller Ina Nestor avslutningsvis.

Kommentarer til denne saken