Stene fra Rånåsfoss møtte kinesiske Miao i den avgjørende gullfinalen i best av 15 skudd stående. Der var den kinesiske skytteren sterkest og vant 17-13 på poeng.

Underveis ledet imidlertid Stene blant annet 8-2. Da så den norske skytteren ut til å ha festet et grep om VM-tittelen. Sterk skyting av Miao mot slutten snudde imidlertid duellen i kinesisk favør.

Jeanette Hegg Duestad, bosatt på Borgen, knep bronsemedaljen med 0,1 poeng foran amerikanske Maddalena Sagen.

Det er første gang at Norge tar to medaljer på matchøvelsen i et VM. Den eneste tidligere medaljen tok Malin Westerheim da hun ble bronsevinner i Granada i 2014.

Fredagens medaljedobbel sikret Norge én kvoteplass til OL i Paris i 2024. Det var i utgangspunktet kvoteplasser til de fire beste, men hver nasjon kan kun vinne én kvoteplass per øvelse.

Sikret bronsen

– Dette er historisk på så mange måter, sa en rørt sportssjef i Norges Skytterforbund, Tor Idar Aune, til NTB etter at dramaet var over.

– Jentene sto løpet hele veien inn. Så må man ha litt flaks hvis man skal ta medalje. Det synes jeg vi hadde da amerikaneren skjøt 9,0 på sitt siste skudd, og dermed vant Duestad bronsen, fortsatte han.

Det var høy puls i den norske leiren da det ble skutt om gullet mellom Stene og kinesiske Miao.

– Da tenker man at her er det bare å berge det som berges kan. Gull eller sølv var egentlig ikke så viktig. Vi fikk to jenter på pallen, så det er ingen bitterhet rundt det, sa sportssjef Aune.

(Saken fortsetter under bildet).

Endelig på pallen

Jenny Stene var best av samtlige etter at alle hadde vært gjennom ti skudd knestående, ti skudd liggende og 20 skudd stående i fredagens finale. Det sendte henne til gullfinalen mot Miao. Der handlet det om å komme først til 16 poeng.

Sportssjef Aune gledet seg samtidig litt ekstra over at Duestad tok steget opp på pallen etter en rekke fjerdeplasser i viktige konkurranser og mesterskap.

– Hun har flere fjerdeplasser enn jeg kan telle, så bronsen hennes er like morsomt som sølvet. Plutselig er vi helt i toppen med to stykker, sa han.

I september ble Duestad og Stene henholdsvis nummer fire og fem på matchøvelsen under EM i polske Wroclaw. Også under OL i Tokyo ble Duestad nummer fire på øvelsen.

Katrine Lund fikk det ikke helt til å stemme i Kairo fredag. Med serien 194, 196 og 194 ble det totalt 584 poeng og 23.-plass i kvalifiseringen.