– Gikk vesentlig tyngre i dag

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

PARK CITY: Bronsegutten på mandagens sprint gikk for ny medalje på 10 kilometer fri i junior-VM onsdag kveld. Men der måtte Herman Martens Meyer nøye seg med 11. plass.

DEL

– Det gikk vesentlig tyngre i dag. Her må man ha en maks-dag for å hevde seg i toppen, særlig i distanserenn, meldte Frogner-gutten via sin far til Indre Akershus Blad etter innkomsten.

Og det hadde han åpenbart ikke. Ifølge pappa Bjørn var nok høyden noe av forklaringen. Mang en skiløper har gått på en smell i 1800 meters høyde. Det gjorde ikke saken bedre at løypene er knallharde.

Russisk trippel

VM-rennet ble en gedigen russisk maktdemonstrasjon. Vladislav Vechkanov, Egor Kazarinov og Jaroslav Rybochkin tapetserte pallen.

Men det hadde nær blitt norsk medalje igjen. Harald Østberg Amundsen fra Asker var bare 1,9 sek unna bronsen, og fikk dermed stifte bekjentskap med hva som menes med den sure 4. plassen.

Thomas Bucher Johannesen fra Fossum ble nummer ni og Herman Martens Meyer tredje beste nordmann – 1,07 min bak vinneren og 57 sekunder unna pallen.

Allerede tidlig i løpet var det tydelig at medaljeambisjonene kunne skrinlegges for 20-åringen fra Lunderåsen. Midtveis i løpet lå han på 13. plass.

Fikk medaljen om kvelden

Martens Meyer var i utgangspunktet uttatt til de to første distansene. Nå venter han spent på om prestasjonene der holder til å få gå skiathlon fredag og/eller stafetten søndag. Det meste tyder på at han ikke har gått sitt siste renn i OL-løypene fra 2002.

Men selv om medaljehåpet brast, og det ettertrykkelig, lot ikke sørumsokningen skuffelsen ta fullstendig overhånd. Humøret steg fort igjen, og nådde de store høyder under medaljeseremonien for sprinten om kvelden amerikansk tid. En bronsemedalje var stort å ha med seg på hotellrommet.

Hoel forkjølet

Torsdag kveld norsk tid skal Johan Hoel i aksjon for første gang i dette mesterskapet. Da skal U23-løperne gjøre opp om medaljene på 15 kilometer skøyting.

Som omtalt i Indres fredagsavis reiste Sørum-gutten til VM med høye ambisjoner. Men en forkjølelse kan stikke kjepper i hjulene for medaljehåpet.

– Den første uka her borte gikk veldig bra. Formen har vært god, og akklimatiseringen har gått uten problemer. Derimot har jeg pådratt meg en forkjølelse, og det er helt klart ikke ideelt. Men jeg håper å bli klar til distanserennene, skrev Hoel i en tekstmelding til Indre tirsdag kveld.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken