– Bli med oss!

HUMLENE: Jenny og Selin viser fram et såkalt «stunt» ved å løfte opp Mathilda. Foran fra venstre hovedtrener Jeannie samt hjelpetrenerne Emilie og Hilde. På scenen: resten av BSK Bumblebees klasse 9–12 år.Begge foto: Steffen Sætereie

HUMLENE: Jenny og Selin viser fram et såkalt «stunt» ved å løfte opp Mathilda. Foran fra venstre hovedtrener Jeannie samt hjelpetrenerne Emilie og Hilde. På scenen: resten av BSK Bumblebees klasse 9–12 år.Begge foto: Steffen Sætereie

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

SØRUMSAND: Hvis man tror «cheerleading» kun handler om jenter i fine drakter som heier og hopper, tar man fryktelig feil. Det kan «cheerleaderne» i Bingsfoss Sportsklubb Bumblebees bevise.

DEL

– Mange tror nok at cheerleading handler mest om jenter i fine drakter som heier. Men cheerleading er en god blanding av styrke, koreografi, turn, utholdenhet, masse glede og ikke minst tillit og samspill, forteller Anne Madelen Bakkeløkken, leder i BSK Bumblebees.

– Også er det kjempegøy, sier Mathilda Brennersted (8), Jenny Hansen De Waard (9) og Selin Rognerud (12) i kor. De tre elevene ved Sørumsand skole er et eneste stort smil. Mathilda og Jenny har vært med siden oppstarten i 2015, mens Selin har vært med i ett år.

– Det er gøy fordi man bli mykere, utdyper Mathilda.

– Og sterkere, tilføyer Jenny. Selin synes det er morsomt å lære nye ting.

– Det gjør at man tør mer og blir mindre redd. Da blir jeg glad. Det er ingenting å utsette på entusiasmen til «cheerleaderne» som befinner seg i gymsalen på Sørumsand skole. 21 jenter i alderen ni til tolv år er i gang med diverse øvelser på turnmatten når Indre Akershus Blad ankommer lokalet. Ved siden av turnmatten står hovedtrener Jeannie Brennerstad og roper ut oppmuntrende ord og veileder jentene.

– Målet er ikke å være fantastiske i turn for eksempel, men å spre glede og å være snille mot andre. Alt må ikke være perfekt. Det er ingen som får kjeft her, smiler treneren.

– Det er verdens beste andre jobb, fastslår hun på sjarmerende california-norsk.

Brennerstad synes det beste med å være trener er når cheerleaderne endelig får til noe de har øvd lenge på.

– Da feirer vi skikkelig!

– Hos BSK Bumblebees er alle gutter og jenter i alderen sju til tolv år fra hele kommunen velkommen. Foreløpig har det bare vært jenter, men vi skulle gjerne hatt med noen sterke gutter som kan løfte i stuntene, oppfordrer Bakkeløkken.

– Det hadde vært morsomt med flere gutter, innrømmer Selin og Jenny.

Den 18. november drar BSK Bumblebees til Oslo for å delta i «Peewee Star Open» for andre gang.

Et arrangement med over 500 deltakere i alderen sju til tolv år.

Artikkeltags