– Vi løper og løper etter denne ballen og glemmer egentlig at vi trener

DOUBLE: Søstrene Lin og Pia sikter ikke mot å bli Sørumsands svar på søstrene Williams, men de har veldig stor glede av tennis og inviterer flere til å gå på kurs i Idrettsparken.

DOUBLE: Søstrene Lin og Pia sikter ikke mot å bli Sørumsands svar på søstrene Williams, men de har veldig stor glede av tennis og inviterer flere til å gå på kurs i Idrettsparken.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

SØRUMSAND: Søstrene Lin og Pia fikk dilla da de prøvde tennis i fjor og er blitt en del av tennisbølgen på Sørumsand. Nye kurs denne høsten skal lære flere store og små å håndtere racketen.

DEL

Etter at tennisgruppa la ned aktiviteten i noen år og baneområdet ble omdisponert til fotballgruppa, har det ikke vært noe tennistilbud på Sørumsand.

Men i fjor åpnet to nye baner med moderne dekke etter at gamle medlemmer i gruppa, med Espen Orderud i spissen, ønsket å få tilbudet tilbake. Nå trener gruppa i smashing omgivelser og denne høsten tilbyr de igjen en rekke kurs for alle aldersgrupper.

– Her er det helt supert miljø og det er bare å bli med, mener søstrene Pia Sunde Hetland (41) og Lin Sunde (42) som begynte å spille tennis da de meldte seg på kurs i fjor. Og de ble hekta!

– Vi hadde spilt litt tennis på ferie og syntes det var gøy. Så da tennisbanen åpnet her i fjor, var det midt i blinken for oss, mener Lin, som til og med har begynt å løpe for å komme i bedre form slik at hun samtidig blir bedre i tennis.

– Jeg har aldri trent noe særlig, men etter at jeg fylte 40, har jeg endelig funnet min idrett!

Har det gøy

De innrømmer at de har mye igjen å lære, men er enige om at man raskt blir flink nok til å ha det gøy. Og de merker fremgang for hver treningsøkt og syns ingen trenger å kvie seg for å begynne selv om de ikke kan spille fra før.

– Siden gruppa har ligget nede en stund, er det mange som er nybegynnere. Det er egentlig litt fint, da begynner de fleste fra scratch. Ingen forventer at du kan noe fra før, så dette er ikke skummelt, forsikrer Pia.

Tennisgruppa holder banene åpne, slik at barn og ungdom i SIF har fri tilgang. Mange elever benytter seg av tilbudet etter skoletid hvis banene er ledige, ellers bør banene bestilles.

– Vi bestiller tid via mobilen, det er veldig enkelt og lønner seg. Ellers kan du risikere at banene er opptatt når du kommer, det er populært å være her, forklarer Pia.

Nå er søstrene i gang med nytt kurs. I fjor var de nybegynnere, nå skal de gå ett skritt videre til kurs for «litt øvet» – neste år blir de kanskje «viderekomne.»

– Tida flyr, den timen vi har med instruksjon går som en vind. Vi løper og løper etter denne ballen og glemmer egentlig at vi trener, mener de og roser både sportsansvarlig Steinar Løvstad og kurslederne Sven Lystad og Maria Vershinina for god og inspirerende veiledning.

– Vi får personlige innspill til hvordan vi kan forbedre teknikken og har nok å øve på, innrømmer Lin med en latter.

Søstrene syns det fint at treningstilbudet på Sørumsand har blitt mer variert de siste årene, med tennis og bueskyting som er tatt opp igjen i klubben.

– Er dere klare for å delta på turneringer snart, da?

– Nei, vi må nok først lære oss å serve litt bedre, innrømmer de lattermildt.

Artikkeltags