Gutta dominerer – og det vil klubben gjøre noe med

Jenter som trives på hjul: Fra venstre: Cathrine Årstad Olsen, Maren Stokke Engerdahl, Christine Abbott, Jane Thøgersen. Foran: Ida Marki-Madsen og Maria Reuter i Bingsfoss SK.FOTO: PRIVAT

Jenter som trives på hjul: Fra venstre: Cathrine Årstad Olsen, Maren Stokke Engerdahl, Christine Abbott, Jane Thøgersen. Foran: Ida Marki-Madsen og Maria Reuter i Bingsfoss SK.FOTO: PRIVAT

Artikkelen er over 3 år gammel

SØRUMSAND: Bingsfoss Sykkelklubb satser på jenter.

DEL

Bingsfoss Sykkelklubb er en breddeklubb med stadig økende aktivitetsnivå. Klubben hadde ved årsskiftet cirka 300 medlemmer, hvorav omtrent en tredjedel var under 18 år.

Barne- og ungdomsgruppa startet opp i 2014, og får stadig nye tilskudd.

– For gruppa, og klubben generelt, ser vi at det er gutta som dominerer. Dette er også slik sykkelsporten for øvrig er. BSK ønsker å få flere jenter og damer inn i sykkelsporten, og søkte derfor om å bli tatt opp i prosjektet «Jenter på hjul», som er en satsing fra Norges Cykleforbund mot 2020. Vi har fått tilbakemelding på at vi er tatt med i prosjektet, noe som medfører ekstra oppfølging og støtte til rekruttering, samlinger og treneropplæring for jenter, forteller Christine Abbott i BSK.

Per i dag er jenter i alle aldre med i gruppa, men jentene er ikke så mange på hvert alderstrinn.

– Søkelys på jenter

– BSK har hatt, og vil fortsette å ha ekstra søkelys på jentene i gruppa. Vi vil i tillegg ha en egen jentegruppe for de mellom 13 og 16 år, med ønske om å utvide denne også til andre aldersklasser etter hvert, forteller Abbott videre.

Jentegruppa vil trene sammen med ungdom for øvrig, samt ha enkelte egne jentetreninger. Gruppa vil få ekstra oppfølging og tilskudd til samlinger og ritt, og det er ønske om å stille en gruppe til start under Ungdomsbirken, som vil være gruppas treningsmål i år.

– Vi håper å nå ut til sykkelglade jenter både i og utenfor Sørum. Det er ikke noe krav om å ha drevet med sykling før, så her er det åpent for alle. Klubben generelt ønsker også flere damer med på de øvrige aktivitetene våre. Vi har tilbud til både de som sykler landevei, grus og terreng/sti, og det er aktiviteter for alle nivåer. Vi vil ha flere jenter på hjul, sier Abbott.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken