Gå til sidens hovedinnhold

Sørum fikk NM: – Tar det som en anerkjennelse på at det vi gjør er bra

Artikkelen er over 3 år gammel

LØRENFALLET: Endelig har Sørum Idrettslag fått beskjeden de har ventet på. Nå er laget tildelt arrangementet av NM i terrengsykkel-maraton i 2019.

– Vi er glade, lettet, stolte og ydmyke! Dette tar vi som en anerkjennelse på at det vi har gjort og gjør er vurdert godt nok av sportens fagorgan, sier en henrykt leder for SAS-gruppa i idrettslaget, Per Hannaseth, til Indre Akershus Blad.

SAS står for Stomperudarrangementene i Sørum, og utgjør ei egen gruppe i fleridrettslaget. Men selv om SAS-gruppa er det utførende organet, er Hannaseth klar på at dette blir et arrangement som angår hele laget.

Ønsker ringvirkninger

– Det må trekkes inn flere personer enn vanlig. NM-saken vil derfor bli behandlet i hovedstyret med det første, ikke minst med tanke på hva vi kan få ut av arrangementet.

– Vi ønsker at det skaper en del ringvirkninger og positive effekter både for idrettslaget og hele Sørum kommune. Derfor vil vi legge opp til flere tilleggsaktiviteter i tilknytning til det rent sportslige, understreker Hannaseth, og legger til at arbeidet med å sette sammen en hovedkomité for mesterskapet vil starte ganske snart.

Les også

Aurskog-Høland heiser flagget for de homofile

 

Det var etter at Sørum fikk tildelt norgescupfinalen i forbindelse med fjorårets Stomperudritt at snøballen begynte å rulle. Tross ekstrem uflaks med været, klarte sørumsokningene å gjennomføre arrangementet på utmerket vis. Så bra at sykkelforbundet ga dem fornyet tillit under årets ritt 8. september. I seg selv den best tenkelige attesten.

Drar på studietur

– Før jul i fjor bestemte vi oss dessuten for å søke om NM i tilknytning til Stomperudrittet 2019. Vi har lenge fått positive signaler, men avgjørelsen har av ulike årsaker dratt ut. Da vi forleden fikk det etterlengtede klarsignalet fra forbundet, var gleden og lettelsen stor, sier SAS-lederen.

Avklaringen betyr at NM-arrangørene nå får god tid på seg til grundige forberedelser av mesterskapet. En viktig del av disse skjer allerede kommende helg. Da reiser en delegasjon fra Sørum, bestående av rittleder Turid Thorbjørnsrud, samt Jan Ole Dahl og Ove Syslak, til Birkenes for å bivåne årets NM. De kommer til å ha øyne og ører vidåpne med tanke på å skaffe seg nyttige erfaringer, råd og tips foran oppgaven de står overfor.

Les også

Dette er forbudt

 

– Vi har en god og rutinert stab, og det er klart at NM-tildelingen gir oss alle ekstra motivasjon. Ikke minst foran årets ritt, med innlagt norgescupfinale og regionmesterskap som i fjor. Det vil gå i neste års NM-løype, og da gjelder det å være ekstra skjerpet, sier Per Hannaseth, om mulig enda mer engasjert enn vanlig!

Få nyhetene rett på din mobil!

Last ned appen indre.no, og få varsel på mobilen om de viktigste hendelsene og nyhetene.

For iPhone

For Android

 

Kommentarer til denne saken