Gå til sidens hovedinnhold

Barna i sentrum under Nybakkrunden

Artikkelen er over 4 år gammel

OVLIEN: Lørdag 19. august går den 22. utgaven av Nybakkrunden av stabelen. Primus motor Ben Terje Moen i Mangenfjellet Turlag ønsker ungene spesielt velkommen til barnerittet.

– Sykling er noe alle kan drive med. Barnerittet gjennomføres uten tid. Det er på tide prestasjonsjaget innen idretten dempes. Dersom vi får til det, vil rekrutteringen øke. Det er jeg sikker på, sier en engasjert Moen.

Barnerittet er på 7 kilometer, med et lite innlagt stiparti, slik at de yngste kan få kjenne litt på offroad-følelsen også.

Les også

Hyller bygdefolk etter dramatisk sykkelulykke

 

Rittet anbefales fra ti år og eldre. For de voksne blir det 34-kilometersløype. Med og uten tidtaking.

– Vi er først og fremst et mosjonsritt, men vi har topp tidtakingsutstyr, så racerne er også velkomne. Mange bruker Nybakkrunden til oppkjøring mot Birken, som arrangeres helga etter, forklarer Moen.

Antall deltakere har stabilisert seg rundt 200 gjennom en årrekke. Å arrangere et ritt på denne størrelsen gjør seg ikke selv.

Les også

– Jeg slo til på flekken

 

– Vi har mange folk i sving. Jeg vil anslå at vi har 25–30 funksjonærer i gang, forklarer en annen primus motor i turlaget, Carl Fredrik Havnås.

Søndag 20. august, blir det for øvrig arrangert triatlonkonkurranse på Vikodden. Det er muligheter for å bli svett på Mangen denne helga!

Kommentarer til denne saken