Sykkelfest i Sørum toppes med norgescupfinale

ILDSJELER: Rittleder Egil Olsvik (til venstre) og sekretariatsleder Jan Ole Dahl forsikrer at løypemerkingen i Stomperudrittet vil bli langt tydeligere enn på dette bildet.

ILDSJELER: Rittleder Egil Olsvik (til venstre) og sekretariatsleder Jan Ole Dahl forsikrer at løypemerkingen i Stomperudrittet vil bli langt tydeligere enn på dette bildet.

Artikkelen er over 2 år gammel

LØRENFALLET: Den sjuende utgaven av Stomperudrittet i Sørum i dag blir veldig ulik de seks foregående.

DEL

Denne høsten er nemlig det årlige terrengsykkelrittet utvidet med både regionmesterskapet for sykkelforbundets Region Øst og framfor alt med avslutningen av sommerens norgescup maraton – 65 kilometer for menn og 53 for kvinner.

Det innebærer et betydelig større innrykk av syklister til Stomperudbygda enn vanlig. Arrangørene venter en fordobling, og kanskje vel så det, av fjorårets deltakerantall på 236.

– Vi takker sykkelforbundet for tilliten og gleder oss til å være vertskap for terrengsykkeleliten, sier rittleder Egil Olsvik.

Samtidig er han opptatt av at Stomperudrittets opprinnelige breddekonsept skal beholdes.

– Eliteoppgjørene setter selvsagt en kjempefin spiss på arrangementet, som vi er glade for å ha blitt tildelt. Men dette blir også en sykkelfest som speiler sportens store bredde. Fra eliteryttere til mosjonister, fra veteraner til de aller yngste i barne- og knøtterittet, fordelt på i alt sju distanser og en lang rekke klasser. Kort sagt et familiearrangement som favner hele spekteret, understreker Olsvik.

Han ser også fram til at de nye løypene i Egneråsen og Jultonåsen nå skal få din virkelige ilddåp. Stomperudarrangementene er kjent for sin utrettelige dugnadsgjeng.

Et stort antall frivillige har jobbet utallige timer i lang tid for å legge forholdene best mulig til rette – ikke bare for lørdagens deltakere men også for folk flest i nærmiljøet, som bruker terrenget til mosjon, rekreasjon og naturopplevelser.

Påmeldingsfristen for norgescuprittet gikk ut mandag kveld – for de øvrige klassene er den fredag kveld. Men det blir også mulig med etteranmelding fram til start lørdag formiddag. For barne- og knøtterittet er det påmelding på rittdagen.

I poengsammendraget foran norgescupfinalen leder Ole Hem fra Romeriksåsen SK, som har vunnet tre av de fire første rittene.

Artikkeltags